Preskoči na glavni sadržaj

Premijera filma Funne: Djevojke koje sanjaju more

Humoristični dokumentarac redateljice Katije Bernardi o dvanaest sjedokosih prijateljica koje žele ostvariti životni san i po prvi puta vidjeti more imat će svoju zagrebačku premijeru u petak 20. listopada, u kinu Kinoteka (Kordunska 1). Na projekciji koja počinje u 20 sati gostovat će i producentica filma Vanja Jambrović.

U općini mirnog talijanskog gradića Daonea u brdima Južnog Tirola okuplja se Društvo starijih - Circolo koje predvodi neumorna 71-godišnja Erminia. Uz podršku svojih dviju prijateljica, Jolande i Armide, Erminia članicama predlaže da za jubilarnu dvadesetu godišnjicu Društva sve zajedno otputuju na more. Ovo naizgled obično ljetovanje, daleko je od toga. Naime, većina Funni (stari talijanski naziv za 'djevojke') nikada nije vidjela beskrajno plavetnilo. Pokoja ga se bakica jedva sjeća iz svoje mladosti, ali njih čak osam - more su do sada samo sanjale.

Kreće duhovita pustolovina u kojoj nekoliko starica mora prikupiti novac za put do obale. Do sredstava pokušavaju doći na različite načine, od pečenja kolača, urnebesnog poziranja za kalendar, do hvatanja u koštac s modernim načinima reklamiranja i promocije - Facebookom i Crowdfundingom. 

Međusobna prepucavanja, duhoviti komentari i nesvakidašnje situacije u kojima se bakice nađu nasmijat će vas u vedrom talijansko-hrvatskom dokumentarcu Funne: Djevojke koje sanjaju more redateljice Katije Bernardi kojeg premijerno gledamo u petak 20. listopada u kinu Kinoteka. 

Talijanski humor, kakav znamo iz njihove duge tradicije komedija, ovaj netipični dokumentarac ističe kao laganu, zabavnu priču s izvrsnim, karizmatičnim protagonisticama koje dokazuju da za ostvarenje snova nikada nije kasno.

Na projekciji filma koji počinje u 20 sati gostovat će i hrvatska producentica filma Vanja Jambrović s kojom će publika imati priliku porazgovarati o filmu. 

Funne će se i nakon premijere te matineje za umirovljenike (koja se održava na isti dan, 20. listopada, s početkom u 11 sati) nastaviti prikazivati u zagrebačkoj Kinoteci, a tijekom studenog dolaze na platna nezavisnih kina diljem zemlje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.