Preskoči na glavni sadržaj

Premijera dokumentarnog filma Vlatke Vorkapić i Martine Globočnik Odgođena revolucija u Sisku

Nakon pretpremijere na Zagreb Film Festivalu (u programu Film neposluha), film će premijerno biti prikazan ovog petka, 19. siječnja 2018. u 20 sati u Domu kulture Kristalna kocka vedrine u Sisku. Osim autorske ekipe, premijeri će prisustvovati protagonisti filma. Film je posvećen pokojnom Vladimiru Demetroviću.

Ovaj dugometražni dokumentarni film, koji kroz niz primjera iz novije privatizacijske povijesti Hrvatske (tvornice Kamensko, Gavrilović...) propituje razloge izostanka većeg društvenog pokreta pobune, novi je naslov iz produkcije Fade In, a sufinanciran je sredstvima HAVC-a, Grada Zagreba i Zaklade kultura nova. Režiju potpisuje Vlatka Vorkapić koja je uz Martinu Globočnik pisala i scenarij, za kameru je bio zadužen Jasenko Rasol, za montažu Iva Kraljević, za oblikovanje zvuka Dubravka Premar, a za glazbu Stanko Kovačić. Koprodukciju potpisuje Zagreb film, a producenti su Morana Komljenović i Vinko Brešan

Ulaz na premijeru filma Odgođena revolucija je slobodan. Ulaznice se mogu rezervirati na broj telefona 044/527-478.

Naslovne fotografije: scene iz filma Odgođena revolucija

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.