Preskoči na glavni sadržaj

Premijera dokumentarca o Mani Gotovac u riječkom Art-kinu

U petak 20. ožujka u 19 sati u riječkom Art-kinu premijerno će biti prikazan dugometražni dokumentarni film o Mani Gotovac Ona, teatar u režiji Marine Banićević i produkciji Udruge Facultas. Svečanoj će premijeri nazočiti redateljica Marina Banićević, producent Saša Stanić, glavna protagonistica Mani Gotovac te ostala filmska ekipa i sugovornici.

Dokumentarni film o Mani Gotovac nudi pogled u profesionalni i privatni život naše najpoznatije teatrologinje i prve intendantice u povijesti hrvatskoga teatra. Film donosi arhivsku građu iz teatara u kojima je Mani Gotovac radila (Teatar &TD, HNK Split i HNK Ivana pl. Zajca Rijeka), prizore iz predstave Pričaj mi o Gorkome na različitim lokalitetima i iz predstave Nekoliko zamišljenih prizora prema romanu Alessandra Baricca Ocean more, te mozaik razgovora s osobama iz domaćeg kulturnog i javnog života. Sugovornici kroz razgovore koji su vođeni u Rijeci, Zagrebu, Splitu i Dubrovniku s gledateljima dijele svoja iskustva s Mani Gotovac u okvirima profesionalne suradnje, ali i privatnog poznanstva. Tematski fokus intervjua bazira se na godine njezina upravljanja nacionalnim teatrima, pripremu rukopisa autobiografskih knjiga, kao i na pripremu kazališnih uprizorenja knjiga Fališ mi te Bariccovova romana Ocean more.

Režiju filma potpisuje Marina Banićević, koja potpisuje i scenarij zajedno sa Sašom Stanićem koji je zadužen i za fotografiju filma. Za montažu je zaslužna Liza Žufić, zvuk potpisuje Damir Bišćan, a glazbu Ivor Sikimić, Neven Martinčić i Rajko Ergić. Film je producirala i distribuira Udruga Facultas.

Film će se u riječkom Art-kinu moći pogledati 21., 22., 27. i 28. ožujka. Više detalja saznajte na ovom linku.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.