Preskoči na glavni sadržaj

Premijera animiranog filma Tajni laboratorij Nikole Tesle

U petak 11. srpnja u 21 sat na jezeru Bundek u Zagrebu premijerno će biti prikazan kratkometražni animirani film Tajni laboratorij Nikole Tesle Brune Razuma, a prethodit će mu isječci krosmedijskog dokumentarca u razvoju Mehaničke figure_Inspirirani Teslom Helene Bulaje. Projekcija se događa u sklopu manifestacije Tesla&friends, koja se već petu godinu održava na dan rođenja ovog velikog znanstvenika.

Tajni laboratorij Nikole Tesle prati Teslu kako radi na novom otkriću – humanoidnom robotu. Umire prije nego li ga uspije završiti te laboratorij pada u zaborav. Šest desetljeća kasnije, slučajnim događajem robot oživljava...

Režiju, scenarij i animaciju ovog kratkometražnog animiranog filma potpisuje Bruno Razum. Koscenarist je Tomislav Rukavina, a producent Vinko Brešan odnosno kuća Zagreb film.

Prije Laboratorija publika na zagrebačkom Bundeku imat će priliku pogledati i isječke iz krosmedijskog projekta Mehaničke figure_Inspirirani Teslom. Za ovu će priliku biti uklopljeni u glazbeno-plesni recital, a dio su nadolazećeg dugometražnog dokumentarnog filma koji potpisuje edateljica i scenaristica Helena Bulaja, a nastaje u produkciji kuće Moje čarobne misli.

Oba filma sufinancirana su sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. Manifestacija Tesla&friends održava se pod pokroviteljstvom Predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Hrvatskog povjerenstva za UNESCO, Grada Zagreba, Turističke zajednice Grada Zagreba i Hrvatske gospodarske komore – Komore Zagreb. Organizator je Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost.

Naslovne fotografije: Tajni laboratorij Nikole Tesle; Mehaničke figure_Inspirirani Teslom

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.