Preskoči na glavni sadržaj

Predstavljen program 20. Dana hrvatskog filma

Na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak, 17. ožujka, najavljeni su jubilarni 20. Dani hrvatskog filma koji će se održati u Studentskom centru (Kino SC, Teatar &TD, MM centar, Klub SC) od 4. do 9. travnja 2011. godine.

Programski selektori, Danilo Šerbedžija za igrani film, Tomislav Čegir za dokumentarni film, Darko Kreč za animirani film, Damir Čučić za eksperimentalni film, Ilko Čulić za namjenski film i glazbene spotove te umjetnički savjetnik ovogodišnjih Dana, filmski kritičar Dean Šoša, na današnjoj su konferenciji za novinare predstavili službeni program konkurencije.

U konkurenciji za nagrade Ocjenjivačkog suda 20.DHF-a, kojega ove godine čine Alemka Lisinski, Radislav Jovanov Gonzo i Ante Tomić (Velika nagrada DHF-a, …), te za nagrade Oktavijan (HDFK), Jelena Rajković (HDFR), Zlatna Uljanica (Glas Koncila), kao i za Nagradu publike (Visoka politehnička škola u Zagrebu), u svim kategorijama natjecat će se ukupno 115 filmskih naslova. U kategoriji igranog filma za titulu najboljeg borit će se 17 filmova, u kategoriji dokumentarnog 16 te u kategoriji animiranog također njih 16. Konkurenciju za najbolji eksperimentalni film čini 15 filmova, a za namjenski 26, dok se za najbolji glazbeni spot bori njih 25. Također, dodijelit će se i Nagrada Salona odbijenih za najbolji prijavljeni film koji nije uvršten u konkurenciju.

Ove godine na adresu DHF-a, stigla su ukupno 232 naslova.

Raspored projekcija filmova u konkurenciji kao i popis svih prijavljenih filmova možete potražiti na web stranici festivala ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.