Preskoči na glavni sadržaj

Poznati Oscarovac i filmaši debitanti stižu na novo izdanje Brač Film Festivala

Od 8. do 10. kolovoza, Supetar na Braču postaje centar filmskih zbivanja na Jadranu, gdje će stotine zaljubljenika u film uživati u nekim od najintrigantijih naslova koji će se prikazati ove godine. I to ne samo u poznatim domaćim i stranim filmovima, već i onima novih autora s obzirom na to da je ovogodišnji glavni program 4. Brač Film Festivala u znaku debitanata na filmskoj sceni. Brač Film Festival i ove se godine održava na dvije lokacije - u ljetnom kinu u Supetru i u amfiteatru Waterman Resorta. 

Osim debitanata koji će po prvi put predstaviti neke od svojih radova, u Supetru će gostovati i Christopher Hampton, scenarist i redatelj koji je nagrađen Oscarom za najbolji adaptirani scenarij za film Opasne veze. Hampton će otvoriti festival te održati masterclass na temu filmskog scenarija. 

Uz antiheroinu Aleksi Bergando koju Barbara Vekarić predstavlja filmom Aleksi, ovogodišnjem glavnom programu ispod zvijezda priključila se i drama francuskog redatelja Xaviera Legranda Julien u Sredini te crno humorna drama Marka Kostića Kozje Uši, obojici njihov previjanac i debitantski dugometražni rad.

Od gostiju na Festivalu će, uz g. Hamptona, boraviti Daniel Rafaelić, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra; Barbara Vekarić, redateljica filma Aleksi, mladi hrvatski glumac Marko Petrić, redatelj Nevio Marasović, glumica Anja Šovagović-Despot i mnogi drugi.

Brač Film Festival nudi i puno više od svog glavnog programa. Po prvi puta ove godine, kratkometražni filmovi, koji čine zbir radova s raznih strana Europe i svijeta, sastavljeni su od isključivo studentskih radova, čime se Brač Film Festival ističe kao jedna od rijetkih platformi koja daje onima koji još svoj zanat nisu uspjeli ispeći na mnogobrojnim projektima put do velikog ekrana. 

Projekcijama za djecu i nagrađivanim naslovima poput Leo Da Vinci: Misija Mona Lisa te Nevjerojatna priča o divovskoj kruški BFF nastavlja odgajati najmlađe u stjecanju navike odlaska u kino. 

Supetar početkom kolovoza rezerviran je i za filmske radionice te masterclassove vrsnih producenata te filmskih djelatnika regije koji će svoje znanje tijekom tri dana pokušati prenijeti na što više mladih filmofila. Ekipi na Braču, uz već dobro uhodanu ekipu sastavljenu od redatelja Borisa Poljaka te medijskog producenta Nielsa Manna, ove godine pridružuje se i poznati filmski redatelj i producent Miloš Đukelić koji će prezentacijom niza uspješnih projekata ponuditi uvid u svijet filma svim zainteresiranima.

Festival podržava Hrvatski audiovizualni centar, Grad Supetar i TZG Supetar.

Cijeli program obogaćen je dodatnim aktivnostima i izložbama, a dostupan je na ovoj poveznici

Naslovna fotografija: publika na BFF-u

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.