Preskoči na glavni sadržaj

Poziv za prijavu animiranih radova za obilježavanje Međunarodnog dana animacije 2018. godine

Međunarodni dan animacije obilježava se 28. listopada u čast prve projekcije animiranog filma u kinu u Parizu. Pokrenulo ga je 2002. Međunarodno udruženje animiranog filma – ASIFA, a u Hrvatskoj se obilježava projekcijom filmova u kinu Tuškanac 27. i 28. listopada. Prijavnicu za sudjelovanje potrebno je poslati do 15. rujna. 

Uz prijavnicu za sudjelovanje animiranog rada u obilježavanju Međunarodnog dana animacije 2018. godine u organizaciji ASIFA-e Hrvatske 28. i 29. listopada u kinu Tuškanac potrebno je poslati i film u HD MPEG4 formatu na e-mail asifa.croatia@gmail.com. Rok za slanje prijavnice i filmova je 15. rujna, a nalazi se na ovoj poveznici

Međunarodni dan animacije slavi se u pedesetak država diljem svijet, a obilježava se 28. listopada u čast prve projekcije animiranog filma u kinu u Parizu. Pokrenulo ga je Međunarodno udruženje animiranog filma – ASIFA 2002. godine. 

Međunarodni dan animacije promovira animaciju na razne načine, prije svega projekcijama animiranih filmova, razgovorima s autorima, radionicama i izložbama. 

Više detalja o obilježavanju Međunarodnog dana animacije pronađite na službenoj stranici organizacije ASIFA Hrvatska

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.