Preskoči na glavni sadržaj

Poziv na filmsku radionicu u sklopu Avvantura Festivala Filmforumzadar

Filmska radionica European Coproduction Workshop održat će se od 27. kolovoza do 1. rujna u sklopu ljetne filmske škole Avvantura Festivala FIlmforumzadar.

Polaznici će učiti o svim aspektima produkcije i koprodukcije s Veitom Helmerom i Christopheom Boula, dvojicom iskusnih filmskih stvaraoca koji većinu svojih filmova produciraju sami i imaju veliko iskustvo s koprodukcijama.

Njemački redatelj/producent Veit Helmer je svoj film Baikonur snimao u Kazahstanu. Prvi je filmski redatelj koji je dobio dozvolu da snima igrani film u raketnoj bazi Baikonur.

Francuski redatelj/producent/snimatelj Christophe Boula dobitnik je nagrade za najbolji kratkometražni film na Avvantura Festivalu Filmforumzadar 2011.

Cilj je radionice realizacija kratkometražnog filma.

Rok za prijavu je 25. kolovoza 2012.

Polaznici se moraju prijaviti sa životopisom i sinopsisom (maksimalno 1 stranica na engleskom jeziku) za kratkometražni film do 5 minuta trajanja. Radnja priče mora biti vezana uz festival i ne smije sadržavati dijaloge.

Predprodukcija 27/28.08.2012
Snimanje 29/30/31.08.2012
Postprodukcija 01.09.2012

Polaznici će zajednički pisati scenarij prvoga dana. Okvirno s 45 kadrova, tako da svaki od sudionika može režirati jedan kadar. Snimat će se na RED-kameri.

Polaznici moraju biti slobodni za sudjelovanje na radionici od 27.kolovoza do 1. rujna 2012.

Polaznici se moraju služiti engleskim jezikom, imati između 20 i 28 godina te raspolagati osnovnim znanjem o snimanju

Sve prijave na: info@filmforumzadar.com
Avvantura Festival Filmforumzadar -
službena stranica

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.