Preskoči na glavni sadržaj

Pozdrav ljetu u kinu Tuškanac

Filmski program Pozdrav ljetu održat će se u subotu 6. srpnja u 11 sati u kinu Tuškanac uz objavu selekcije Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala i premijerno prikazivanje radova s ovogodišnjih obrazovnih radionica.

Najvažniji dio događanja za mnoge male filmaše i filmašice diljem Hrvatske i inozemstva bit će objava radova koji su uvršteni u program 24. Filmske revije mladeži i 12. Four River Film Festivala, koji se održavaju od 11 do 15. rujna. 

Selekcijsku komisiju za Filmsku reviju mladeži i Four River Film Festival čine Ana Đordić, profesorica hrvatskog jezika i medijske kulture, filmski kritičar Boško Picula,te snimateljica i redateljica Dinka Radonić, a za Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece montažerka Marina Andree Škop, redateljica Čejen Černić Čanak te Astrid Nox, medijska teoretičarka i praktičarka te profesorica na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. 

Drugi dio subotnjeg programa je premijera filmova koji su nastali u sklopu obrazovnih ciklusa održanih ove godine u kinu Tuškanac. I ove godine programe su pohađali brojni srednjoškolci, učenici viših i nižih razreda osnovnih škola.

Obrazovni program u kinu Tuškanac jedinstven je program filmske nastave na području Republike Hrvatske. Radionice su namijenjene osnovnoškolcima, a filmska nastava je jedini filmsko obrazovni program namijenjen srednjoškolskim učenicima i uz to je potpuno besplatan. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.