Preskoči na glavni sadržaj

Povratak posljednjeg na festivalu DOKer

Film Povratak posljednjeg redatelja Igora Paulića uvršten je u službenu selekciju Moskovskog međunarodnog festivala dokumentarnog filma DOKer, koji se održava u glavnom gradu Rusije od  22. do 26. svibnja 2015. 

Film Povratak posljednjeg govori o Olegu Mandiću, posljednjem uzniku koji je kao 11-godišnjak živ napustio koncentracijski logor Auschwitz – Birkenau. Trenutak oslobođenja njega, njegove majke i bake zabilježila je ruska snimateljska ekipa filmskih novosti prilikom oslobođenja Auschwitza. U filmu, sedam desetljeća kasnije, Mandić se vraća na mjesto masovnog zločina počinjenog od strane nacističke 'industrije smrti'.

Režiju potpisuje Igor Paulić, koji s Olegom Mandićem potpisuje i scenarij filma. Za fotografiju su zaslužni Igor Paulić i Damir Jevtić, za montažu Danijel Sorola, a glazbu potpisuje Goran Troha. Film je  sniman 2013. godine, premijerno je prikazan u siječnju 2014. godine, a iste je godine dobio posebno priznanje žirija Liburnia Film Festivala te Specijalnu diplomu Hrvatskog filmskog saveza u Vukovaru. 

Povratak posljednjeg bit će prikazan među 14 dokumentaraca u službenoj konkurenciji festivala, a više informacija saznajte na ovoj poveznici.  

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.