Preskoči na glavni sadržaj

Posljednji Srbin u Hrvatskoj kreće u redovnu kinodistribuciju

Prva hrvatska zombi komedija iz budućnosti Posljednji Srbin u Hrvatskoj, scenariste i redatelja Predraga Ličine, snimljene u produkciji Kinorame i Art&Popcorna te u distribuciji 2i filma u redovnu kinodistribuciju diljem zemlje kreće 28. veljače 2019. godine. 

Premijera filma održana je u kinu Europa, u ponedjeljak, 25. veljače, a okupila je mnogobrojnu filmsku ekipu predvođenu scenaristom i redateljem Predragom Ličinom te producentima Ankicom Jurić Tilić i Mišom Mogorovićem, direktorom fotografije Ivanom Zadrom, montažerom Tomislavom Pavlicom, dizajnerom zvuka Julijem Zornikom, scenografkinjom Janom Piacun, majstoricom maske Svetlanom Gutić te skladateljima Jurom Ferinom i Pavom Miholjevićem.

Glumačku je ekipu predvodio i u filmu i na premijeri Krešimir Mikić (Mićo) te beogradska glumica Hristina Popović (Franka Anić), a pridružili su im se Tihana Lazović (Vesna) i Dado Ćosić (Maks). 

Uz njih, premijeru su uveličali i Marina Redžepović i Dušan Bućan (bračni par Drakula), Bojan Navojec (Lemi), Nikša Butijer (Ante), Tvrtko Jurić (dr. Zdovc), Janko Popović Volarić (tonski tehničar Trpimir) i mnogi drugi.

Nakon zagrebačke, svečana premijera filma održat će se 27. veljače u Rijeci, a potom mu slijedi festivalska premijera 1. ožujka na FEST-u u Beogradu.

Posljednji Srbin u Hrvatskoj u distribuciji 2i filma u kina u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini stiže 28. veljače, od 7. ožujka počinje se prikazivati u Srbiji i Crnoj Gori, a od 14. ožujka u Sloveniji. Film su sufinancirali Hrvatski audiovizualni centar i Filmski centar Srbije.

Naslovne fotografije: Dado Ćosić, Marina Redžepović, Predrag Ličina, Tin Gregorić, Tihana Lazović, Severina Kojić, Hristina Popović, Krešimir Mikić; Janko Popović Volarić; publika na premijeri 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.