Preskoči na glavni sadržaj

Posljednje Filmske početnice u 2019. godini

Radionica Osnove filma će se održati u prostoru Multimedijalnog instituta - klub MAMA na adresi Preradovićeva ul. 18, dok će se radionica Optičkog zvuka održati u prostoru Pogona – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade na adresi Trnjanska struga 34. Pijave za obje radionice su u tijeku. 

Za prijavu je potrebno preuzeti Obrazac na službenim stranicama programa te ga ispunjenog poslati na filmskapocetnica@restarted.hr. Sve dodatne informacije stižu nakon prijave. 

 RADIONICA OSNOVE FILMA  
Namijenjena je djeci od 5 do 7 godina. 

Datum i vrijeme održavanja:
1.12. nedjelja (10 -11 h) - glazba u filmu: Ivana Đula, Luka Vrbanić
8.12. nedjelja (10 -11 h) - fotografija: Vanja Babić, Vanda Kreutz
15.12. nedjelja (10 -11 h) - video: Vanja Babić, Vanda Kreutz
22.12. nedjelja (10 -11 h) - zvuk: Vanja Babić, Vanda Kreutz
Mjesto održavanja: prostor Multimedijalnog instituta - klub MAMA na adresi Preradovićeva ul. 18.

Djeca će se na radionici baviti stop-motion tehnikom koju će koristiti kako bi saznali kako se objekti u filmu sami kreću kao i procesom stvaranja i oblikovanja glazbe za film.

 RADIONICA OPTIČKOG ZVUKA  
Namijenjena je djeci viših razreda osnovne škole (od 5. do 8. razreda). 

Datum i vrijeme održavanja:
8.12. nedjelja (14 - 17 h) - izrarada instrumenta: Sara Salamon, Hrvoje Spudić
15.12. nedjelja (14 - 17 h) - video: Vanja Babić, Vanda Kreutz
22.12. nedjelja (14 - 17 h) - glazba: Tin Dožić, Vanda Kreutz
Mjesto održavanja: prostor Pogona – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade na adresi Trnjanska struga 34. 

Radionica optičkog zvuka mladima pruža uvid u razumijevanje svijeta kao prostora popunjenog valovima (frekvencijama) i mogućnostima prevođenja svjetlosnih titraja u zvuk. Na radionici će se analizirati zvukovi žarulja, ekrana mobitela i bljeskalica te proizvesti instrument koji te okolišne resurse koristi kao generator zvuka. Tijekom radionice izradit će se jednostavni uređaji za prevođenje svjetlosnog titranja u zvuk (fototranzistor, kondenzator, baterija, zvučnik). Koristeći uređaj polaznici će izraditi rotirajući instrument u kojeg će dodati svoje uzorke različitih oblika (folije, crteži...) kako bi modificirali pronađene frekvencije. Izrađene crteže polaznici će pretvoriti u video, te ga zatim ozvučiti.

Sve ostale informacije potražite na ovoj poveznici ili ovdje.

Program Filmske početnice provodi udruga Restart, a sve radionice su besplatne zahvaljujući financijskoj podršci Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih filmskih redatelja.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.