Preskoči na glavni sadržaj

Posljednja ambulantna kola Sofije u distribuciji u Dokukinu KIC

Nagrađivani dokumentarac Posljednja ambulantna kola Sofije od ovoga se tjedna mogu pogledati u zagrebačkom Dokukinu KIC, dok se u siječnju planira distribucija u još nekoliko gradova diljem Hrvatske.

Od utorka, 18. prosinca na repertoaru Dokukina KIC prikazivat će se jedan od najnagrađivanijih europskih dokumentaraca ove godine, Posljednja ambulantna kola Sofije bugarskog redatelja Iliana Meteva. Film je ostvaren u njemačko-hrvatsko-bugarskoj koprodukciji, premijeru je imao na Tjednu kritike ovogodišnjeg Filmskog festivala u Cannesu, gdje je osvojio France 4 Visionary Award, a uslijedile su nagrade za najbolji dokumentarac u prestižnim Karlovym Varima, Srebrna golubica u Leipzigu, Silver Eye u Jihlavi, nagrada za najboljeg redatelja na talijanskom festivalu Festival dei Popoli te još šest nagrada u Slovačkoj, Rusiji, Švicarskoj, Portugalu, na Kosovu i Bosni i Hercegovini.

Tijekom siječnja Posljednja ambulantna kola Sofije prikazat će se u kinima diljem Hrvatske: pulskom Kinu Valli, Art-kinu Croatia u Rijeci, Kinoteci Zlatna vrata u Splitu, na Pučkom otvorenom učilištu u Čakovcu te u Zaboku i u Vinkovcima.

Nakon projekcije u utorak u Dokukinu KIC bit će organiziran i razgovor s hrvatskim producentom filma Sinišom Juričićem (Nukleus film).

Spomenimo da su Posljednja ambulantna kola Sofije na nedavno završenom Međunarodnom filmskom festivalu WATCH DOCS osvojila Posebno priznanje žirija. Festival se održavao od 7. do 16. prosinca u Varšavi.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.