Preskoči na glavni sadržaj

Posljednja ambulantna kola Sofije jučer premijerno prikazana u Cannesu

Dokumentarni film Posljednja ambulantna kola Sofije redatelja Iliana Meteva jučer je premijerno prikazan u natjecateljskom programu 51. Tjedna kritike koji se održava u sklopu 65. Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu.

Posljednja ambulantna kola Sofije (Sofia's Last Ambulance) jučer su premijerno prikazana na 51. Tjednu kritike, natjecateljskom programu debitantskih filmova koji se održava u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu. Radi se o dokumentarnom filmu o liječniku, medicinskoj sestri i vozaču jednih od 13 ambulantnih kola u višemilijunskoj Sofiji, koji svakodnevno spašavaju živote dok se bore s besmislicama zdravstvenog sustava koji je u rasulu.

Premijera je završila u vrlo emocionalnom tonu, a film je dočekan s ovacijama prisutne publike. Bio je to fantastičan završetak putovanja dugog dvije godine i sjajna promocija filma koji je započet kao mala dokumentarna priča iz Istočne Europe, a pretvorila se u univerzalnu priču o ljudskoj ustrajnosti i posvećenosti onih koji su ovdje da spašavaju živote, izjavio je hrvatski koproducent filma Siniša Juričić iz produkcijske tvrtke Nukleus film.

Posljednja ambulantna kola Sofije su njemačko-hrvatsko-bugarska koprodukcija koja je sufinancirana sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Filmskog fonda Bugarske, Film- und Medienstiftung NRW (Njemačka) i Impact Partners (SAD), uz financijsku potporu televizijskih kuća ARTE i WDR.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.