Preskoči na glavni sadržaj

Posebno priznanje filmu Ne gledaj mi u pijat u Varšavi

Debitantski dugometražni igrani film Hane Jušić Ne gledaj mi u pijat osvojio je Posebno priznanje na upravo završenom 32. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Varšavi.

Film je u Varšavi prikazan u sklopu natjecateljskog programa prvih i drugih filmova zajedno s još 15 dugometražnih naslova, a o najboljim filmovima odlučivao je žiri u sastavu: Reza Dormishan, izraelski redatelj i scenarist; Iza Igel, poljska producentica te Julia Sinkevych, direktorica Međunarodnog filmskog festivala u Odesi. Najboljim filmom ove selekcije proglašen je francuski film Toril  Laurenta Teyssiera.

Scenarij i režiju filma Ne gledaj mi u pijat potpisuje Hana Jušić, glavne uloge nose Mia Petričević, Arijana Čulina, Zlatko Burić i Nikša Butijer, producentica je Ankica Jurić Tilić, a produkciju potpisuju Kinorama u koprodukciji s tvrtkom Beofilm (Danska) i Hrvatskom radiotelevizijom.

Svjetska premijera filma održana je početkom rujna u programu Dani autora u sklopu 73. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji, te ga je žiri Udruženja filmskih kritičara Europe i Mediterana (FEDEORA) nagradio kao najbolji europski film spomenute sekcije. Nakon Venecije, prikazan je i u programima Međunarodnog filmskog festivala u Rejkjaviku te Međunarodnog filmskog festivala u Vancouveru. Krajem listopada film putuje u Japan, gdje će biti prikazan u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Tokiju, a sredinom studenoga imat će i svoju hrvatsku premijeru u natjecateljskom programu 14. Zagreb Film Festivala.

Spomenimo i da su u programima Varšave još prikazani i nagrađivani film S one strane u režiji Zrinka Ogreste te dvije hrvatske manjinske koprodukcije, Dnevnik mašinovođe Miloša RadovićaHouston, imamo problem! Žige Virca. Više informacija možete pronaći na službenoj festivalskoj stranici.

Vizuale je moguće je preuzeti na ovoj poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.