Preskoči na glavni sadržaj

Porin za Leu i Dariju

Na nedavno održanoj dodjeli nagrada za najbolja diskografska izdanja, naš renomirani skladatelj, dirigent, aranžer i producent Alfi Kabiljo osvojio je nagradu Porin u kategoriji Najbolja originalna vokalna ili instrumentalna skladba za kazalište, film i/ili TV za skladbu Lea & Darija. Riječ je o skladbi s najavne špice istoimenog filma u režiji Branka Ivande.

Alfi Kabiljo napisao je glazbu za preko 50 igranih filmova i stotinjak televizijskih serija. Gospodin Kabiljo već dugi niz godina uspješno surađuje sa Simfonijskim orkestrom HRT-a, a se ta suradnja potvrdila i u projektu Lea i Darija.

Soundtrack iz filma Lea i Darija izdao je Aquarius Records, a u prodaji se našao u isto vrijeme kad je film premijerno prikazan u Puli. Na tom nosaču zvuka, nalazi se i prvi tonski zapis operete Josipa Dečija i Tita Strozzija Čudo od djeteta.

Opereta je napisana prije Drugog svjetskog rata za iznimno talentiranu Leu Deutsch, a bila je hit za koji su se karte morale rezervirati mjesecima unaprijed. Prema klavirskim partiturama koje je ekipa filma Lea i Darija, a uz pomoć kćerke Josipa Dečija, pronašla u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, operetu je orkestrirao i dirigirao Mladen Tarbuk.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.