Preskoči na glavni sadržaj

Polaznici radionice Béle Tarra započeli sa snimanjem kratkih filmova

U Splitu je započelo snimanje kratkih filmova s dvotjedne majstorske radionice slavnog mađarskog redatelja Béle Tarra koja se održava u okviru 16. Splitskog filmskog festivala. Tijekom proteklog tjedna, sudionici radionice primali su savjete slavnog mentora, birali lokacije, okupljali glumce i dovršavali scenarije za kratke filmove na zadanu temu - Ribe.

Ivica Mušan iz Splita, diplomirani prvostupnik UMAS-a i suradnik splitskoga HNK, za lokaciju svog kratkog filma odabrao je kultnu splitsku ulicu Radunica i ribarnicu. Riječ je o obiteljskoj drami čija se radnja vrti oko odnosa oca ribara, njegova sina i snahe. Snimanje u Radunici proteklo je u druženju s glumcima, snimateljima, predstavnicima medija, organizatorima festivala i redateljima. U kratkom filmu glume Ana Gruica, Slavko Sobin i Milutin Vujasinović, a snima Tonći Gaćina, uz asistenciju koordinatora Marijana Bakovića.

Osim Ivice Mušana, majstorsku radionicu Béle Tarra polaze Andres Andreani iz Pariza, Attila Antal iz Subotice, Susana Barriga iz Madrida, Martina Bilan iz Dicma, Sunčica Fradelić iz Splita te Patrick Topitschnig iz Neustadta.

Filmovi polaznika radionice bit će prikazani na 16. Split Film Festivalu od 10. do 17. rujna 2011.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.