Preskoči na glavni sadržaj

Podsjetnik: Za tjedan dana istječe rok za prijavu na natječaj za dodjelu Nagrade 'Vladimir Nazor' za 2017. godinu

Nagradu 'Vladimir Nazor' dodjeljuje Republika Hrvatska za najbolja umjetnička ostvarenja na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma u Republici Hrvatskoj. Nagrada se dodjeljuje kao godišnja nagrada i kao nagrada za životno djelo, a prijedloge za dodjelu Nagrade 'Vladimir Nazor' mogu davati ustanove, trgovačka društva i druge zainteresirane organizacije i institucije, strukovne udruge, građani i njihova udruženja te kulturni stvaraoci i djelatnici pojedinačno do 13. travnja.

Godišnja nagrada dodjeljuje se umjetnicima za najbolja umjetnička ostvarenja koja su bila objavljena, izložena, prikazana ili izvedena tijekom protekle godine, kao i grupi umjetnika za kolektivna umjetnička ostvarenja.

Nagrada za životno djelo dodjeljuje se istaknutim umjetnicima koji su svojim stvaralaštvom obilježili vrijeme u kojem su djelovali i čiji je stvaralački put zaokružen, a djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske.

Nagradu dodjeljuje Odbor Nagrade 'Vladimir Nazor' na prijedlog komisija koje osniva za pojedina područja umjetnosti. Predsjednika i članove Odbora, na prijedlog ministra kulture, imenuje Hrvatski sabor iz redova umjetnika, kulturnih i javnih djelatnika.

2017. godine Nagrada 'Vladimir Nazor' za životno djelo iz područja filmskih umjetnosti pripala je Božidaru Smiljaniću, dok je godišnja nagrada uručena redateljici Hani Jušić za scenarij i režiju debitantskog dugometražnog filma Ne gledaj mi u pijat.

Natječaj za dodjelu Nagrade 'Vladimir Nazor' za 2017. godinu možete pronaći na ovom linku, a više informacija o samoj Nagradi ovdje. Rok za upućivanje prijedloga je 13. travnja 2018. godine na adresu: Ministarstvo kulture, za Nagradu ‘Vladimir Nazor', Runjaninova 2, 10 000 Zagreb.

Naslovna fotografija: Hana Jušić

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.