Preskoči na glavni sadržaj

PODSJETNIK: Prikupljanje promidžbenih materijala za Berlinale 2023.

U tijeku je prikupljanje promotivnih materijala za Međunarodni filmski festival u Berlinu i prateći Filmski sajam (European Film Market). Rok za dostavu materijala je utorak, 14. veljače 2023. godine do 16 sati.

Hrvatski audiovizualni centar imat će izložbeni prostor za promidžbu hrvatskog audiovizualnog stvaralaštva u prostoru Gropius Baua na European Film Marketu (16. – 22. veljače 2023.) koji se održava u sklopu 73. Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, Njemačka (16. veljače – 26. veljače 2023.). Broj našeg štanda je 140, a nalazi se na 1. katu.

Uz informativne i promidžbene materijale koje smo pripremili, pozivamo vas da nam dostavite i vaše promidžbene materijale: online screenere filmova s engleskim podnaslovima, letke, brošure, kataloge itd. Svi tiskani materijali moraju biti na engleskom jeziku ili dvojezični.

Rok za dostavu navedenih materijala je utorak, 14. veljače 2023. do 16 sati. Uz njih je potrebno priložiti dostavnicu na kojoj su naznačene vrsta i količina dostavljenih promidžbenih materijala koje možete poslati ili osobno dostaviti u HAVC na Trg Josipa Jurja Strossmayera 4, Odjel za promociju i plasman (sobe br. 7 i 8), svaki radni dan od 10 do 16 sati.

Ovom vas prilikom pozivamo i da nam pošaljete preview linkove ili pripremite fileove filmova za potrebe uploada na HAVC-ov Vimeo kanal, gdje će biti zaštićeni zaporkom i dostupni na uvid zainteresiranim programerima.

Fileove je potrebno pripremiti prema sljedećim specifikacijama: 

  • .MP4 ili .MOV s H264 kompresijom
  • 1920x1080 rezolucija
  • Bitrate max 20Mbps
  • ZVUK: MPEG-4 AAC, Stereo 48Khz, 256 kbps (ne nužno)
  • Po mogućnosti 5 sekundi crnoga prije i poslije filma
  • VELIČINA: za kratkometražne filmove optimalno 1GB (max 2GB), za dugometražne optimalno 2GB (max4GB)

Podsjećamo vas da ako to još niste učinili, čim prije unesete podatke o svojim završenim filmovima i projektima u postprodukciji  u Bazu audiovizualnih djela Hrvatskog audiovizualnog centra putem Korisničkog portala, kojem se može pristupiti na ovoj poveznici. Odnosno, postojeće korisnike ljubazno molimo da svoje dosadašnje unose pregledaju i ažuriraju.

Ukoliko se i sami spremate prisustvovati sajmu, molimo vas da nas o tome obavijestite kako bismo posjetitelje štanda koji su zainteresirani za vaše filmove i projekte mogli uputiti na vas.

Hrvatski audiovizualni centar, kao i prethodnih godina, kupio je dvije propusnice za goste koje će se koristiti za uvođenje kolegica i kolega filmaša te poslovnih partnera u Gropius Bau. HAVC-ovi predstavnici trudit će se maksimalno izaći svima u susret, no zbog velikog interesa, brojnosti sastanaka i događanja te gužvi, molimo vas za strpljenje i razumijevanje kao i da svoj dolazak najavite minimalno 30 minuta ranije na telefon +385 99  465 99 00 ili +385 99 312 5021.

Unaprijed zahvaljujemo na odazivu. Za više informacija, stojimo vam na raspolaganju: promotion@havc.hr ili 01/ 6041 088.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.