Preskoči na glavni sadržaj

PODSJETNIK: Otvoren natječaj za dodjelu Nagrade Vladimir Nazor za 2022. godinu

Objavljen je pozivni natječaj za dodjelu Nagrade 'Vladimir Nazor' za 2022. godinu, za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj u području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma. Rok za predaju prijedloga je 20. ožujka 2023. godine.

Nagrada se dodjeljuje kao:

  • godišnja nagrada za najbolja umjetnička ostvarenja koja su bila objavljena, izložena, prikazana ili izvedena tijekom 2021. godine u Republici Hrvatskoj,
  • nagrada za životno djelo istaknutim umjetnicima koji su svojim stvaralaštvom obilježili vrijeme u kojemu su djelovali i čiji je stvaralački put zaokružen, a djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske.

Prijedloge za dodjelu Nagrade "Vladimir Nazor" mogu davati ustanove, trgovačka društva i druge zainteresirane organizacije i institucije, strukovne udruge, građani i njihova udruženja te kulturni stvaraoci i djelatnici pojedinačno. Rok za predaju prijedloga je 20. ožujka 2023. godine.

Nagradu za životno djelo u području filmske umjetnosti za 2021. godinu dobio je redatelj, scenarist i publicist Petar Krelja, a godišnja nagrada pripala je redateljici i scenaristici Antoneti Alamat Kusijanović za dugometražni igrani film Murina.

Cjelovit tekst poziva s obrascem za prijavu prijedloga nalazi se na ovoj poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.