Preskoči na glavni sadržaj

PODSJETNIK: Natječaj za dodjelu Nagrade 'Vladimir Nazor' za 2018. godinu otvoren do petka! 

Nagradu 'Vladimir Nazor' dodjeljuje Republika Hrvatska za najbolja umjetnička ostvarenja na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma u Republici Hrvatskoj. Nagrada se dodjeljuje kao godišnja nagrada i kao nagrada za životno djelo, a prijedloge za dodjelu Nagrade 'Vladimir Nazor' mogu davati ustanove, trgovačka društva i druge zainteresirane organizacije i institucije, strukovne udruge, građani i njihova udruženja te kulturni stvaraoci i djelatnici pojedinačno do 8. ožujka (petak).

Godišnja nagrada dodjeljuje se umjetnicima za najbolja umjetnička ostvarenja koja su bila objavljena, izložena, prikazana ili izvedena tijekom protekle godine, kao i grupi umjetnika za kolektivna umjetnička ostvarenja.

Nagrada za životno djelo dodjeljuje se istaknutim umjetnicima koji su svojim stvaralaštvom obilježili vrijeme u kojem su djelovali i čiji je stvaralački put zaokružen, a djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske.

Nagradu dodjeljuje Odbor Nagrade 'Vladimir Nazor' na prijedlog komisija koje osniva za pojedina područja umjetnosti. Predsjednika i članove Odbora, na prijedlog ministra kulture, imenuje Hrvatski sabor iz redova umjetnika, kulturnih i javnih djelatnika.

Prošle godine Nagrada 'Vladimir Nazor' za životno djelo u području filmske umjetnosti primio je redatelj Rajko Grlić. Godišnja nagrada pripala je Goranu Bogdanu za ulogu u filmu Agape redatelja Branka Schmidta.

Natječaj za dodjelu Nagrade 'Vladimir Nazor' za 2018. godinu možete pronaći na ovoj poveznici, a više informacija o samoj Nagradi ovdje. Rok za upućivanje prijedloga je 8. ožujka 2019. godine na adresu: Ministarstvo kulture, za Nagradu ‘Vladimir Nazor', Runjaninova 2, 10 000 Zagreb.

Naslovna fotografija: redatelj Rajko Grlić, dobitnik Nagrade 'Vladimir Nazor' za životno djelu u području filmske umjetnosti za 2017. godinu

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.