Preskoči na glavni sadržaj

Počinju 26. Dani hrvatskog filma

Dodjelom nagrade Zlatni Oktavijan za životno djelo Pavlu Štalteru i svečanim otvorenjem na Ljetnoj pozornici Tuškanac u petak, 16. lipnja počinju 26. Dani hrvatskog filma. Do 20. lipnja posjetitelje očekuje bogat natjecateljski program koji uključuje 68 naslova u pet natjecateljskih konkurencija te niz filmova u popratnim programima.

Novost ovogodišnjeg izdanja su projekcije na otvorenom. Na Ljetnoj pozornici Tuškanac svaki dan festivala od 21.30 sati prikazivat će se službeni program, a prije filmova iz konkurencije publika će moći pogledati po jedan restaurirani klasik iz DHF-ovog programa Retro: Obnovljena baština. 

Na otvorenom će se također održavati program u Parku Stara Trešnjevka koji u subotu, 17. lipnja od 21.30 donosi animirane filmove o Baltazaru, u nedjelju 18. lipnja klasike Zagrebačke škole crtanog filma i recentnije animirane filmove, a u ponedjeljak, 20. lipnja program glazbenih spotova.

Dani hrvatskog filma ove godine uključuju i dvije izložbe, jednu posvećena filmskim plakatima studija Šesnić i Turković te drugu posvećenu Jagodi Kaloper

U petak, 16. lipnja od 19 sati u prostorima Akademije dramskih umjetnosti u Frankopanskoj 22, održat će se masterclass o namjenskom filmu na kojem će o izazovima stvaranja namjenskog filma govoriti producentica Isa Živanović, redatelji Andrej Korovljev i Nevio Marasović te Vanja Blumenšajn, kreativni direktor agencije Señor, a 19. lipnja u maloj dvorani kina Tuškanac u 14 sati sastat će se redakcije tri hrvatske filmske publikacije: Hrvatski filmski ljetopis, dokumentarni.net i Filmonaut.

Ulaz na sve programe je besplatan uz prethodno preuzimanje ulaznica. Za filmske programe na Ljetnoj pozornici Tuškanac i za posebna događanja nije potrebno preuzeti ulaznicu.

Detaljan raspored možete pronaći na internetskim stranicama festivala
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.