Preskoči na glavni sadržaj

Počinje treće izdanje Filmskih mutacija u Muzeju suvremene umjetnosti

Treće izdanje Filmskih mutacija: festivala nevidljivog filma seli na novu lokaciju u Muzej suvremene umjetnosti, koji će svoja vrata otvoriti dan prije festivala. Program će se odvijati od 12. do 18. prosinca, a naslovljen je Instalacije za kino, prema terminu kojim vizualni umjetnik i redatelj James Benning naziva svoje filmove kada se prikazuju na velikom platnu, u kinu.

Tim obratom, povratkom u kino, festival se priključuje raspravama o prikazivanju filma i pokretnih slika u prostorima suvremene umjetnosti iz perspektive filmskog kustoskog mišljenja kao mutacije filmologije.

Izbornici programa ovogodišnjeg festivala filmski su teoretičari i filmolozi Volker Pantenburg, Nicole Brenez i Tanja Vrvilo, a ovogodišnje su Mutacije posvećene filmskim kritičarima, kustosima i pedagozima Niki Bohinc i Alexisu Tiosecu, ubijenima ove godine u Manili.

Festival je realiziran uz potporu Ureda za kulturu, obrazovanje i sport Grada Zagreba i Hrvatskog audiovizualnog centra, u suradnji umjetničke organizacije Film-protufilm s partnerima i uz potporu Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, Hrvatske kinoteke, Hrvatskog filmskog saveza, Goethe Instituta u Zagrebu (programi Haruna Farockija i Volkera Pantenburga), projekta East Dance Academy i Centra za dramsku umjetnosti (programi Haruna Farockija i Found bodies), Human Rights Film Festivala i Multimedijalnog instituta mi2 u Zagrebu te Ureda za kulturu Grada Rijeke i riječkog Art-kina Croatia.
 

Cjelovit program festivala pogledajte ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.