Preskoči na glavni sadržaj

Počinje Škola animacije Luma filma

Škola animacije Luma filma, namijenjena djeci od 10 do 14 godina starosti, počinje u subotu, 7. listopada u Kulturnom centru KNAP. Škola traje cijelu školsku godinu, sve do kraja lipnja, a odvije se svake subote (izuzev državnih praznika). 

Škola se odvija u dvije grupe: početna se odvija subotom od 10 do 12, a napredna od 12 do 14 sati. 

Program je namijenjen djeci od 10 do 14 godina koja vole crtati, radoznala su i zanima ih kako nastaju filmovi. Poželjno je da imaju strpljenja i vole raditi u timu, a kreativnost i znanje o animaciji razvijat će se postupno.

U školi se učenici upoznaju s različitim likovnim tehnikama, osnovnim prinicipima animacije i gramatikom filma koji se prožimaju u procesu nastanka jednog animiranog filma. Kroz praktični rad u raznim materijalima isprobavaju različite tehnike, crtaju, režu, modeliraju, snimaju, planiraju i rješavaju tehiničke probleme. Atmosfera je pozitivna i dinamična, potiče se razgovor i istraživanje, te timski rad. Tijekom devet mjeseci učenici pogledaju oko 30 pažljivo odabranih filmova iz povijesti svjetske i domaće kinematografije.

Škola je osnovana s ciljem upoznavanja djece i mladih s procesom nastanka animacije i razvijanja njihovog kritičkog mišljenja o filmovima.

Tijekom prvog polugodišta uči se o povijesti animacije kroz optičke igračke, upoznaje s 12 principa animacije, te likovnim i filmskim pojmovima. Tijekom drugog polugodišta učenici osmišljvaju i snimaju animirane filmove. Razvijene vještine i znanja djeca mogu implementirati i u drugim područjima svog budućeg djelovanja.

Za upis u naprednu grupu neophodno je prethodno pohađanje škole animacije, radionice filma/animacije i dob od 12 do 14 godina.

Za upis je potrebno poslati podatke na e-mail centar@knap.hr: ime i prezime učenika, godište, ime i prezime jednog roditelja i odabir grupe. Informacije o cijeni i ostale detalje pronađite na službenoj stranici Luma filma

Satove vodi Maša Udovičić, producentica animiranih filmova, a vrsni animatori i likovni umjetnici održavaju tematske satove tijekom godine.

Škola animacije Luma filma izvodi se u suradnji s Centrom KNAP, a sufinancirana je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Zagreba i Ministarstva kulture i medija RH.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.