Preskoči na glavni sadržaj

Počinje šesto izdanje Kinookus food film festivala

U četvrtak 3. rujna u Stonu počinje šesto izdanje Kinookus food film festivala, koji se ove godine održava pod općom temom Kruh i duh: u svim sekcijama manifestacije promišljat će se duhovna dimenzija hrane, njezina simbolika u svakodnevnom životu te značaj i uloga u obredima i svetkovinama. 

U okviru sekcije Okušavanje, za Veliku i Malu kamenicu natjecat će se više od četrdeset dokumentarnih i igranih filmova iz cijelog svijeta. U selekciji dugometražnih filmova ističe se manjinska hrvatska koprodukcija Globalno šoping selo austrijske redateljice Ulrike Gladik, nastala u koprodukciji Nukleus filma, dok se u kratkometražnoj selekciji natječu dva naslova: Pura Ivana Veljače u produkciji Kinorame i Kokoška Une Gunjak, u koprodukciji Nukleus filma. Dokumentarni film Besplatno Vlatke Vorkapić u produkciji Fade In-a bit će prikazan u programu Specijalnih projekcija. 

Na Kinookus FFF-u će zahvaljujući suradnji s Rendez-vous, Festivalom Francuske u Hrvatskoj, biti predstavljene francuska kinematografija i gastronomija, s posebnim naglaskom na slavnoj francuskoj tradiciji kruha i peciva. Osim filmova, festival posjetiteljima nudi i niz sadržaja kroz predavanja i susrete te edukacijske radionice, a više detalja o programima i rasporedu događanja potražite na službenoj festivalskoj stranici.

Kinookus food film festival održava se uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. 

Naslovne fotografije: Pura; Kokoška; Globalno šoping selo; Besplatno

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.