Preskoči na glavni sadržaj

Počinje šesti Screen on the Green

Program ovogodišnjeg, šestog po redu Screen on the Green festivala, još je bogatiji i raznovrsniji nego dosadašnjih godina i donosi mnogo novosti. 

Prvoga dana, 20.svibnja, na Trgu Dr. Franje Tuđmana filmski program (popularno nazvan 'Večer hrvatskog filma') otvara se kratkometražnim filmom Poklon predsjednika Nixona u režiji Igora Šeregija, a nastavlja dugometražnim Vis-a-Vis Nevia Marasovića. Oba uratka prave su filmske poslastice, a šlag na tortu donosi gostovanje redatelja i glumaca iz oba filma, koji će uveličati službeno otvorenje festivala. 

U naredna tri vikenda, bit će prikazani vrhunski filmovi europske i američke produkcije, a Victoria, Omar i Trumbo samo su neka imena koja će posjetitelji imati priliku vidjeti na velikim platnima kroz ukupno devet dana filmskih projekcija na tri lokacije u Zagrebu. 

Petkom je organizirana radionica fotografije na kojoj će posjetitelji saznati mnoštvo korisnih i praktičnih savjeta vezanih uz njihov tehnički i estetski izgled... i to bez Photoshopa! 

Nedjeljama su na rasporedu super kvizovi koje su organizatori pripremili u suradnji s ekipom iz udruge Novi mediji koji već tradicionalno organiziraju svoj Veliki filmski kviz i još popularniju KOZA-u. Najbolji kvizaši bit će nagrađeni bogatim nagradama koje su osigurali sponzori. Neće nedostajati ni glazbe – brojni bandovi i DJ-i bit će tu da filmskom druženju daju zvučnu kulisu. 

Radionice i filmovi su besplatni, a za kviz se naplaćuje grupna ulaznica. Za radionicu i kviz potrebno se unaprijed prijaviti

Filmski piknik pod vedrim nebom počinje 20. svibnja na Trgu dr. Franje Tuđmana, a završava 5. lipnja u Parku Maksimir. Kako i sam naziv festivala sugerira, Screen on the Green potiče druženje na otvorenom i uživanje na zelenim površinama, ali i ekološku osviještenost. Zbog toga i dalje pomiču granice inovativnosti i predstavljaju Solar Cinema – prvo solarno kino na ovim prostorima. Solarno kino funkcionira na vrlo jednostavnom principu – fotonaponski sustav na kombi vozilu skuplja sunčevu energiju tijekom dana i pretvara ju u sliku i zvuk. Premijera Solar Cinema sustava zakazana je za 3. lipnja u Parku Maksimir.

Preporuka je da na službenoj ili Facebook stranici festivala pogledate detaljan program po danima te da pripremite dekice za najbolji filmski piknik u gradu. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.