Preskoči na glavni sadržaj

Počinje sedmi Festival hrvatskih katoličkih filmova Trsat 

Sedmi po redu Festival hrvatskih katoličkih filmova Trsat 2016. održat će se u Rijeci od 28. do 30. srpnja. Trsatsko svetište ugostit će godišnju produkciju katoličkih dokumentarnih, kratkih igranih i animiranih filmova vjerske tematike koji se snimaju u Hrvatskoj i dijaspori. 

Ove se godine na festival prijavilo 15 filmova od kojih njih osam konkurira za glavnu festivalsku te pet strukovnih nagrada (najbolji redatelj, najbolji scenarist, najbolji snimatelj, najbolji skladatelj i najbolji montažer). Selektor festivala je Bernardin Modrić, a odluku o najboljem filmu donijet će tročlani žiri kojim predsjeda Petar Trinajstić (redatelj, scenarist, filmski snimatelj i fotograf), zajedno s Igorom Modrićem (montažer i redatelj glazbenih spotova) i Robertom Kalčićem (snimatelj). Uz projekcije filmova u večernjem terminu, 28. i 29. srpnja od 10 sati ujutro na istoj je lokaciji organizirana i filmska radionica za mlade filmaše. 

Festival hrvatskih katoličkih filmova Trsat sufinancira Hrvatski audiovizualni centar. Sve projekcije počinju u 21 sat u Velikom klaustru Franjevačkog samostana na Trsatu, a ulaz je slobodan. 

Ostali detalji i raspored projekcija dostupni su na ovoj poveznici

Naslovne fotografije: selektor festivala sa žirijem; logo festivala 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.