Preskoči na glavni sadržaj

Počinje 'punoljetni' Motovun Film Festival

Osamnaesto izdanje Motovun Film Festivala, koji će se održati od 25. do 29. srpnja, prikazat će oko 120 filmova u nekoliko programa. U glavni natjecateljski program uvrštena su 22 filma, a među njima je i Zvizdan Dalibora Matanića.

Zvizdan će se za Propeler Motovuna natjecati s velikim brojem laureata prestižnih svjetskih festivala, kao što su Jastog u režiji Yorgosa Lanthimosa koji je osvojio Nagradu žirija ovogodišnjeg Festivala u Cannesu, Poštarove bijele noći redatelja Andreja Končalovskog koji je osvojio Srebrnog lava Venecijanskog festivala, Magična djevojka u režiji Carlosa Vermuta ovjenčana Zlatnom školjkom San Sebastiana, Djevičanska gora ( Islanđanina Dagura Karija koji je na festivalu Tribeca osvojio tri nagrade - za najbolji igrani film, najbolji scenarij i najbolju ulogu, itd...

Natjecateljski program Motovunski kratki donosi 25 kratkometražnih naslova, a među njima su i hrvatski predstavnici Goran Ribarić s filmom Na vodi i Ivana Marinić Kragić s filmom Odlazak, te dvije manjinske koprodukcije, estonsko-hrvatski animirani film Život s Hermanom H. Rottom Chintis Lundgren te finsko-hrvatski igrani film Majka redatelja Otta Kylmälä.

Zemlja partner ove godine je Francuska, pa će u sklopu Festivala Francuske u Hrvatskoj Rendez-Vous u retrospektivnom programu Brutalni Francuzi biti prikazan izbor filmova autora koje su na prijelazu stoljeća obično nazivali "novi francuski ekstremizam", a uključuje rane radove nekih od najvećih redatelja današnjice kao što su Leos Carax, François Ozon i Claire Denis

Program Dvadeset godina Dogme prikazat će odabir ostvarenja nastalih u okviru kultnog danskog filmskog pokreta, dok će u programu Bože pomozi! biti prikazani ponajbolji svjetski dokumentarci na temu vjerskog ekstremizma. 

Nakon projekcija gosti će moći uživati u glazbenom programu u kojem će nastupiti Repetitor, ABOP, Joke i Džambo Agušev.

Festival se održava uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra i Hrvatskog Telekoma, koji će MAXtv korisnicima omogućiti premijerno gledanje odabranih festivalskih hitova i kratkih filmova s ovogodišnjeg MFF-a u MAXtv Videoteci te prvi put na MAXtv To Go platformi. Više informacija potražite na službenoj festivalskoj stranici.

Naslovne fotografije: vizual MFF-a; Zvizdan; Na vodi; Odlazak

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.