Preskoči na glavni sadržaj

Počinje proljetna filmska škola Kinokluba Zagreb

Proljetno izdanje Filmske škole Kinokluba Zagreb započet će uvodnim predavanjem u utorak 17. travnja 2018., u 18 sati u kino dvorani Kinokluba Zagreb.

Filmska škola Kinokluba Zagreb tradicionalna je početnička radionica scenarija, režije, snimanja i montaže. Polaznici se u Filmskoj školi upoznaju s osnovama režije i pisanja scenarija, snimanja, rasvjete i montaže, a podijeljeni u grupe, razvijaju svoje ideje u scenarije i snimaju kratkometražne filmske vježbe.

Osnove režije i pisanja scenarija predaje redateljica Lana Kosovac, teorijski i praktični dio iz rasvjete i snimanja vodi snimatelj Almmir Fakić, montažu filmova polaznika mentorira montažerka Urša Vlahušić, dok snimanje zvuka predaje montažer i dizajner zvuka Tihomir Vrbanec.

Po položenom ispitu, polaznici postaju članovima Kinokluba Zagreb te mogu besplatno, neograničeno i slobodno koristiti filmsku opremu, prostor i montažu KKZ-a za svoje buduće filmove. Također, sve ostale napredne radionice KKZ–a besplatne su za sve članove. 

Cijena Filmske škole iznosi 800,00 kuna što je zapravo jednokratna (doživotna) članarina u Kinoklubu Zagreb. Predavanja se odvijaju utorkom i četvrtkom u večernjim satima, a škola traje dva mjeseca.

Za sva pitanja i informacije obratite se na mail kosovac.lana@gmail.com, a sve ostale detalje možete saznati na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.