Preskoči na glavni sadržaj

Počinje nova radionica Mala filmska forma u Kinoklubu Zagreb

Glavni cilj radionice je da polaznici uz mentorsku pomoć naprave svoj prvi autorski film. Radionica se bazira na razradi pojedinačnih ideja i njihovoj realizaciji. Rod i žanr filmova su slobodan izbor, dok pridjev ‘mala’ iz naslova sugerira da se rade kratki filmovi. 

U sklopu radionice će se gledati i analizirati razni primjeri filmskih izlaganja, kako bi se olakšalo ono 'dubinsko' ili 'pozadinsko' razumijevanje filma te olakšala njegova izrada. Produkcijski uvjeti su osigurani od strane Kinokluba Zagreb, a uz opremu za snimanje u radionicu je uključen i jednotjedni tečaj montaže u Final Cutu ili Premieru. Tim dodatnim tečajem polaznici će imati prilike usvojiti znanje za samostalno montiranje svojih filmova.

Radionica je besplatna, a jedini preduvjet za sve polaznike je da su završili početničku radionicu tj. Filmsku školu u Kinoklubu Zagreb (u bilo kojoj generaciji). Radionica je otvorena i za sve zainteresirane koji nisu članovi Kinokluba (a koji će to tek postati), te za one koji barataju s osnovnim znanjem o filmu, tj. imaju ekvivalentnu ili veću razinu osnovne filmske edukacije.

Svi potencijalni polaznici se prijavljuju dolaskom na uvodno predavanje radionice koje će se održati u petak, 6. svibnja 2016. godine, u 19 sati u projekcijskoj dvorani Kinokluba Zagreb na adresi Trg žrtava fašizma 14. 

Mentori radionice su filmski autor, producent i predsjednik Kinokluba Zagreb, Vedran Šuvar i filmska redateljica i glavna tajnica Kinokluba Zagreb, Daria Blažević

Radionica će uključivati maksimalni broj od 4 grupe po 6 polaznika i održavat će se dva puta tjedno. Teorijsko-analitički dio ponedjeljkom ili srijedom, u slotovima od 19h-20h i 20h do 21h, te subotom ili nedjeljom od 12h-18h.

Za sve dodatne informacije, javite se na mail vedran.suvar@gmail.com

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.