Preskoči na glavni sadržaj

Počinje nova Filmska škola Kinokluba Zagreb

Novo izdanje već tradicionalne Filmske škole Kinokluba Zagreb započet će uvodnim predavanjem u utorak, 28. veljače 2017., u 20.00 sati u kino dvorani KKZ-a.

Kinoklub Zagreb je udruga osnovana 1928. godine kao Kino sekcija Foto kluba Zagreb, što ga čini najstarijim amaterskim kinoklubom u jugoistočnoj Europi. Tijekom svog više od osamdesetogodišnjeg djelovanja, KKZ je za svoju osnovnu zadaću imao različite načine približavanja audiovizualne kulture putem edukacije i produkcije. Danas se Kinoklub Zagreb izdvaja kao najproduktivnija producentska kuća kratkometražnog filma u Hrvatskoj.

Filmska škola Kinokluba Zagreb početnička je radionica scenarija, režije, snimanja i montaže. Polaznici se u Filmskoj školi upoznaju s osnovama režije, kamere, rasvjete i montaže, a podijeljeni u grupe, razvijaju ideje u scenarije i snimaju svoje kratkometražne filmske vježbe. Osnove režije i pisanja scenarija predaje redateljica Lana Kosovac, teorijski i praktični dio iz rasvjete i snimanja vodi snimatelj Almmir Fakić, dok montažu filmova polaznika mentorira montažer Karlo Gorup.  

Po položenom ispitu, polaznici postaju članovima Kinokluba Zagreb te mogu besplatno, neograničeno i slobodno koristiti filmsku opremu, prostor i montažu KKZ-a za svoje buduće filmove. Također, sve ostale napredne radionice KKZ–a (Mala filmska forma, Radionica pisanja za film, Radionica filmske kritike, Radionica dokumentarnog filma i ostale) besplatne su za sve članove!  

Cijena Filmske škole iznosi 800 kuna što je zapravo jednokratna (doživotna) članarina KKZ–a. Predavanja se odvijaju utorkom i četvrtkom u večernjim satima, a škola traje dva mjeseca.  

Za sva pitanja i informacije obratite se na mail kosovac.lana@gmail.com, a sve ostale detalje možete saznati na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.