Preskoči na glavni sadržaj

Počinje manifestacija Tišina Molim! – Film i Grad od 1919. 

Filmska manifestacija Tišina Molim! održat će se od 24. do 30. travnja u Dubrovniku. Film i Grad od 1919. tema je cjelokupnog programa predviđenog za ovu godinu. 

Fokus unutar zadane teme ovogodišnje manifestacije bit će usmjeren na razdoblje jugoslavenske kinematografije, koje je za Dubrovnik kao lokaciju snimanja bilo vrlo značajno. Program ovogodišnjeg festivala prikazat će neke od filmova iz tog razdoblja, a predavanje na temu 'Filmski Dubrovnik i politički horizonti: od represije do ekonomije' održat će hrvatski filmski kritičar, profesor povijesti i sadašnji v.d. ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra, Daniel Rafaelić.

Tišina, molim! bavit će se temom filmskog turizma na panel-diskusiji u kojoj će sudjelovati eminentni domaći i strani stručnjaci, a poseban gost je predsjednik Španjolske filmske komisije Carlos Rosado koji će prenijeti iskustva Španjolske kao filmske destinacije. 

Manifestacija se nastavlja projekcijama filmova snimljenih u Dubrovniku s hrvatskim i engleskim titlovima, među kojima se posebno ističe nacionalna premijera indijskog akcijskog hita Fan koji je sniman u Dubrovniku 2015., a po prvi put nakon skoro 80 godina, organizirana je projekcija dokumentarnog filma Dubrovnik iz 1939. koji se sve do prije par godina smatrao izgubljenim. Osim toga, posjetitelji će imati priliku uživati u predstavljanju restauriranog vinila s također nedavno pronađenim soundtrackom jednog od najpoznatijih jugoslavenskih znanstvenofantastičnih filmova Gosti iz Galaksije popraćenog projekcijom istoimenog filma, snimljenog u Dubrovniku 1981. godine.

Projekt Tišina Molim! ima potporu Grada Dubrovnika i TZ Dubrovnik, a održava se uz partnerstvo s JP Kinematografi Dubrovnik. 

Više o projektu možete saznati na ovoj poveznici, a cjelokupan raspored događanja potražite na poveznici s desne strane teksta. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.