Preskoči na glavni sadržaj

Počinje još jedno proljetno izdanje Filmske škole Kinokluba Zagreb

Proljetno izdanje Filmske škole Kinokluba Zagreb počet će uvodnim predavanjem u četvrtak 18. travnja 2019. s početkom u 19 sati u kino dvorani Kinokluba Zagreb na adresi Trg žrtava fašizma 14.

Filmska škola Kinokluba Zagreb tradicionalna je početnička radionica scenarija, režije, snimanja i montaže. Polaznici se u Filmskoj školi upoznaju s osnovama režije i pisanja scenarija, snimanja, rasvjete i montaže, a podijeljeni u grupe, razvijaju svoje ideje u scenarije i snimaju kratkometražne filmske vježbe. 

Po položenom komisijskom ispitu, polaznici postaju članovima Kinokluba Zagreb te mogu besplatno, neograničeno i slobodno koristiti filmsku opremu, prostor i montažu KKZ-a za svoje buduće autorske filmove. Kao članovi KKZ-a imat ćete priliku učiti o amaterskom filmu u teorijskom i praktičnom smislu, a pohađajući brojne napredne radionice razvijati svoj autorski filmski izraz. Članovima su otvorene i volonterske pozicije u svim odsjecima KKZ-a (Ditribucija, Radionice, Promocija, Produkcija, Međunarodna suradnja, Filmska kritika) te radom u njima možete postati dio zajednice koja brine za hrvatski amaterski film. 

Osnove režije i pisanja scenarija predaje redateljica Lana Kosovac, snimanje i rasvjetu polaznicima predaje snimatelj Luka Matić, dok montažu mentorira montažerka Urša Vlahušić. Polaznike snimanju zvuka podučava montažer i dizajner zvuka Tihomir Vrbanec.

Kinoklub Zagreb je udruga osnovana 1928. godine kao Kino sekcija Foto kluba Zagreb, što ga čini najstarijim amaterskim kinoklubom u jugoistočnoj Europi. Danas se Kinoklub Zagreb izdvaja kao najproduktivnija producentska kuća kratkometražnog filma u Hrvatskoj, s rekordnom brojkom od 111 kratkometražnih ostvarenja u 2015. godini. Članovi KKZ-a vode se idealima slobodnog pristupa bavljenju filmom i apsolutne autorske slobode.

Cijena Filmske škole iznosi 800 kuna što je zapravo jednokratna (doživotna) članarina u Kinoklubu Zagreb. Predavanja se odvijaju utorkom i četvrtkom u večernjim satima, a škola traje dva i pol mjeseca.

Za sva pitanja i informacije obratite se na mail filmskaskola@kkz.hr, a sve ostale detalje možete saznati na ovoj poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.