Preskoči na glavni sadržaj

Počinje 7. Diversions International Short Film Festival

Sedme Diverzije održat će se u Svetom Ivanu Zelini od 2. do 5. srpnja. Ovogodišnji program prikazuje se istovremeno uživo pred domaćom publikom u zelinskom kinu te na službenoj mrežnoj stranici festivala, što je novina i posebnost u Hrvatskoj. Odabrane filmove publika će moći pogledati u Pučkom otvorenom veleučilištu ili u vlastitom domu, na svojim računalima ili pred malim ekranima. 

Zahvaljujući selektoricama Martini Biljan i Isabeli Falcao Vaz, ovogodišnji natjecateljski program broji 44 kratkometražna filma međunarodne produkcije, a festival otvara projekcija sedam hrvatskih kratkometražnih filmova. Žiri čine mladi autori Dora Suštić, Marin Ante i Svebor Mihael Jelić. Prvi dan festivala zaključuje Večernji filmski razgovor o Autorskom angažmanu na filmu u 2020.-ima. Autoricama i autorima hrvatskih filmova pridružit će se i ravnatelj  Hrvatskog audiovizualnog centra Chris Marcich, dok će razgovor moderirati Boško Picula. U suradnji sa Veleučilištem VERN', razgovor će se ujedno snimati i izravno emitirati na festivalskom mrežnom portalu. 

Doxanje, koje već tradicionalno okuplja međunarodne festivale dokumentarnog filma, ove će godine predstaviti festival dokumentarnog filma Doclisboa iz Lisabona. Prikazat će se pet portugalskih dokumentarnih filmova, a po projekciji, uz gosta-moderatora Nenada Puhovskog videolinkom razgovarat će se s autorima u Portugalu. Također, u programu Kino Karantena prikazuje se 14 filmova Kinokluba Zagreb i Blanka, nastalih u radionicama tijekom samoizolacije zbog globalne pandemije. 

Notu za kraj 7. Diverzija odsvirat će Robostrop & The CEO. On-line filmski program bit će dostupan u cijeloj Hrvatskoj i to na stranici: www.disff.com. Ulaz na Diverzije je slobodan.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Grada Sveti Ivan Zelina, Hrvatskog audiovizualnog centra i Veleposlanstva Portugala u Hrvatskoj.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.