Preskoči na glavni sadržaj

Počinje 6. Festival podvodnog filma Bijeli lav

Šesto izdanje festivala podvodnog filma Bijeli Lav u Rovinju se na četiri lokacije održava od 24. do 27. rujna. Uz projekcije filmova svi posjetitelji mogu pogledati izložbu podvodne fotografije, sudjelovati na okruglom stolu ili na multimedijalnoj radionici koja je, već tradicionalno, rezervirana za učenike srednjih i osnovnih škola. 

Program u četvrtak započinje multimedijalnom radionicom za učenike srednjih i osnovnih škola, koja se ove godine pripremila kroz realizaciju projekta Rovinj Biser podmorja, da bi se nastavio projekcijama kratkometražnih filmova. Uz filmove kratkog metra, posjetitelji u gradskom kinu A Gandusio imaju priliku vidjeti i pet dugometražnih filmova podvodne tematike: Guardian of the Reef u režiji Fransa De Backera, The Last Waltz of the Cuttlefish redatelja Ronalda Fabera, Zone Interdite Erwana Savina, Seal of approval Jasona Neilusa i X-rays Evgenyja Kovbana

Na rasporedu u subotu od 19 sati je javna tribina na temu 'Podvodna fotografija ispod leda' koju vodi Janez Kranjc, te predstavljanje izložbe podvodne fotografije 'Ice Face' autora Ivane Orlovid Kranjc i Janeza Kranjc uz prigodnu projekciju filma Ples s ugorima. Uz njih će biti i voditelj festivala partnera iz Beograda, Aleksandar Karjuk, koji će predstaviti festival kratkometražnog podvodnog filma Nečujno – koji je ujedno i dugogodišnji partner festivala Bijeli Lav. 

Nakon toga slijede projekcije prošlogodišnjih dobitnika Grand Prixa festivala; filmova Svedectvi Vraku, Jadranski Titanik i Baron Gautsch

Festival podvodnog filma Bijeli lav sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Više informacija potražite na službenoj stranici festivala, a detaljan raspored na poveznici s desne strane. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.