Preskoči na glavni sadržaj

Počinje 5. Revija filmova podunavskih zemalja

Revija filmova podunavskih zemalja kao prateća filmska manifestacija Vukovar film festivala održat će se od 7. do 12. kolovoza na tri lokacije gdje će biti prikazana 23 filma. Reviji je ovo peta godina postojanja, a u sklopu iste prikazuju se brojni filmovi nagrađivani na međunarodnim festivalima u Berlinu, Cannesu,… Organizator Revije u Belom Manastiru je Foto-kino klub 'Baranja-film', a partner je Centar za kulturu Grada Belog Manastira. 

Večernje projekcije igranih filmova (zabavni program Revije), prikazivat će se u predvorju Gradskog kinematografa s početkom u 20 sati, dok će u Mađarskoj kući (Augusta Cesarca 16) biti prikazivani filmovi iz službenog programa Revije od 20.30 sati. U prostoru  Mikro-kina Foto-kino kluba 'Baranja-film' (Trg slobode 16) održat će se projekcije animiranih filmova za najmlađu publiku s početkom u 10 sati, a dokumentarnih filmova od 16 sati. 

Prikazivanje filmova Revije počinje revijskim zagrijavanjem 5. kolovoza s filmom Čarobni Mike redatelja Stevena Soderbergha u predvorju Gradskog kina, u 20.30 sati. U predvorju Gradskog kinematografa prikazat će se Čarolija na mjesečini Woodija Allena (četvrtak, 7.8.), Sin City: Vrijedna ubojstva Franka Millera i Roberta Rodrigueza (petak, 8.8.), Stogodišnjak koji se spustio kroz prozor i nestao Felixa Herngrena (subota, 9.8.), Ubijte glasnika Michaela Cueste (nedjelja, 10.8.) i Ubojice fazana Mikkela Norgaarda (ponedjeljak, 11.8.). U Mađarskoj kući prikazuju se Bijeli Bog redatelja Kornela Mundrucza (u petak,7.8.), a dva dana kasnije (nedjelja, 9.8.) Križni put od Dietricha BruggemannaZatim slijede (ponedjeljak, 10.08.) Divlje priče Damiana Szifrona i Dva dana, jedna noć Jeana-Pierre Dardennea u utorak, 11. kolovoza.

U dvorani Mikro-kina održavat će se projekcije dokumentarnih filmova Na početku bijaše svjetlo, P.A. Straubingera (subota, 8.8.); Draquila Italija drhti Sabine Guzzanti (nedjelja, 9.8.) i Uzmimo lovu Erwina Wagenhofera (ponedjeljak, 9.8.).

U sklopu projekcija za najmlađu publiku prikazat će se i animirani film s Profesorom Baltazarom čija će se projekcija 9. kolovoza s početkom u 10 sati održati u Mikro-kinu. 

Direktor Revije i voditelj projekta, Deže Kučera, poziva i na izložbu  fotografija 'Rovinj, viđen očima Camere obscure' Hrvatskog fotosaveza koja će biti otvorena u izložbenom prostoru Centra za kulturu Grada Belog Manastira od 5. kolovoza u 20 sati. 

Svečano otvaranje 5. Revije filmova podunavskih zemalja 2015. održat će se 7. kolovoza (petak) u dvorištu belomanastirske Mađarske kuće (Augusta Cesarca 16) u 19 sati. Revija filmova podunavskih zemalja projekt je nastao s ciljem širenja opće filmske kulture i promidžbe u smislu popratnog sadržaja Vukovar film festivala. 

Naslovne fotografije: scene iz filmova Čarolija na mjesečini; Bijeli Bog

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.