Preskoči na glavni sadržaj

Počinje 2. Opuzen Film Festival

Drugo izdanje OFF -  Opuzen Film Festivala održava se od 20. do 25. kolovoza i na njemu će publika imati priliku pogledati širok izbor igranih i dokumentarnih, dugometražnih i kratkometražnih filmova te se zabaviti na radionicama i koncertima u popratnom programu.

Filmski program festivala uključuje 70 filmova, a prikazuje se na dvije otvorene i jednoj zatvorenoj lokaciji. Festival otvara dugometražni igrani film Noćni brodovi u režiji Igora Mirkovića.

U glavnom programu publici će se predstaviti filmovi Dalibora Matanića Ćaća, Imamo papu Nannija Morettija i Željezna lady Phyllide Lloyd, dok će se u dokumentarnom dijelu programa prikazati Zemlja znanja Saše Bana, Gabriel Vlatke Vorkapić i bugarski dokumentarac Tko su te majke?. U bogatom programu prikazat će se i dvadesetak kratkometražnih filmova mladih europskih redatelja.

Art OFF likovna radionica, pod vodstvom Kristine Krstičević i mentorstvom studenata i profesora sa Širokobriješke Akademije, svoje polaznike upoznaje sa osnovama različitih likovnih tehnika, dok Matija Radeljak i ekipa Projekt 365 podučavaju kako razviti scenarij, pripremiti plan snimanja, snimiti i montirati film. Radovi s likovne i filmske radionice prikazat će se publici na izložbi, odnosno u programu na zatvaranju festivala.

Dodatne informacije o Opuzen Film Festivalu mogu se pronaći na službenim stranicama.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.