Preskoči na glavni sadržaj

Počinje 2. Brač Film Festival

Od 11. do 13. kolovoza Brač ponovno postaje središte filmske umjetnosti s drugim po redu Brač Film Festivalom koji svojim programom upotpunjuje kulturnu manifestaciju Supetarsko lito i oplemenjuje kulturno-turističku ponudu jednog od najljepših hrvatskih otoka. 

Glavni program festivala dijeli se na: projekcije za djecu, kratkometražni i dugometražni program, dok popratni program festivala čine izložbe, radionice te glazbeni program.

Festival otvara nagrađivani film Dalibora Matanića, Zvizdan. Drugu večer obilježit će turski film Mustang redatelja Deniza Gamze Ergüvena koji je 2015. godine zaradio nominaciju za Oscara, a zadnju večer posjetitelji će moći uživati u laureatu venecijanskog festivala, srpsko-hrvatskoj koprodukciji, filmu Ničije dijete redatelja Vuka Ršumovića. Dugometražni program održava se u ljetnom kinu Supetar s početkom u 21.30 sati.  

Kratkometražni program bit će prikazan druge večeri Brač Film Festivala u amfiteatru Waterman Resorta gdje će svoje filmove prikazati studenti filmskih akademija iz cijele regije. Ove godine na rasporedu su filmovi Silje, Cvijeće, Piknik, Montilmon, Fajrunt, Paraliza, Igra malog tigra i Djevojke.

Najmlađi filmoljupci u dječjem programu moći će uživati svakoga dana festivala u jutarnjim satima. Operacija Arktik norveški je film prikazan u službenoj selekciji na Sundance Kids, a njime se otvara dječji program 2. BFF-a. Animirani film Phantom Boy ove je godine prikazan na zagrebačkom Animafestu u selekciji obiteljskog filma. Zadnje festivalsko jutro rezervirano je za film s preko 100.000 posjetitelja na Dutch Film Festival 2013. te nagradama GOLDEN FILM i GOLDEN PEN, Pozdrav od Mikea!

Drugog dana Festivala otvara se i izložba akademske slikarice Ivane Puljić.

Brač Film Festival održava se pod pokroviteljstvom Grada Supetra, Hrvatskog audiovizualnog centra i Turističke zajednice Grada Supetra, a sve ostale detalje možete pronaći na njegovim službenim stranicama

Naslovne fotografije: BFF vizual; publika 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.