Preskoči na glavni sadržaj

Počinje 18. Splitski filmski festival - Međunarodni festival novog filma

Splitski filmski festival - Međunarodni festival novog filma svečano će se otvoriti sutra, 14. rujna u 22 sata projekcijom filma Navučeni zastor Jafara Panahija i Kamboziye Partovija. 18. izdanje festivala održavat će se do 21. rujna. 

Na otvaranju će također biti uručena Posebna nagrada festivala za izuzetan doprinos razvoju umjetnosti pokretnih slika austrijskom filmašu Peteru Kubelki, jedanom od najutjecajnijih avangardnih filmskih umjetnika. U programu će se moći pogledati nekoliko zapaženih naslova s međunarodne festivalske scene, među kojima i televizijska miniserija Vrh jezera australske redateljice Jane Campion, zatim posljednji film Rivera Phoenixa Tamna krv redatelja Georgea Sluizera, a bit će prikazana i tri hrvatska dugometražna filma: Oproštaj Dana Okija, Šuti Lukasa Nole i Visoka modna napetost Filipa Šovagovića. Više informacija o filmskom programu potražite na ovoj poveznici.

Također, u sklopu festivala već se održava filmska radionica čiji je cilj istražiti najvažnije postavke, primjere i metode rada na području 3D-stereoskopije te sudionike podučiti osnovama i praktičnim vještinama rada s 3D-tehnologijom. Polaznici će, radeći u grupi, zajednički koncipirati, snimiti i montirati kratkometražni trodimenzionalni film na temu Split 1700.

Spomenimo i da u svrhu promocije grada Splita i Hrvatske Splitski filmski festival priprema multimedijalnu atrakciju kao dio globalnog projekta Times Square Midnight Moment u kojem tijekom ove godine Times Square Arts i Streaming Museum prikazuju digitalnu galeriju Times Squarea na sedam kontinenata i na 32 izabrane lokacije. S obzirom da je Katedrala sv. Dujma simbol grada Splita, festival je organizirao prikazivanje videomaterijala na sjeveroistočnom zidu Katedrale. Projekcija će biti održana večeras, u petak 13. rujna 2013. između 23 sata i ponoći.

Više informacija o festivalu i programu potražite na njegovim službenim stranicama.


 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.