Preskoči na glavni sadržaj

Počinje 14. izdanje DOKUarta 

Međunarodni festival dokumentarnog filma DOKUart ove se godine održava od subote, 5. do petka, 11. listopada u Kulturnom i multimedijskom centru u Bjelovaru. 

U sklopu 14. DOKUarta na programu će biti ukupno 11 filmova, od kojih tri imaju hrvatske premijere. I ove godine će DOKUart gostovati u zagrebačkom kinu Tuškanac, a u Bjelovaru će se predstaviti i Rijeka 2020, projekt Europske prijestolnice kulture i tamošnje Art-kino Croatia. Dolazak u Bjelovar već su potvrdili brojni autori i protagonisti filmova koji će se prikazati u sklopu festivala.

Program u subotu, 5. listopada s početkom u 19. 30 sati otvara dokumentarni film Lake lekcije mlade mađarske dokumentaristice Dorottye Zurbó u kojem nas uvodi u svijet imigrantice iz Somalije koja se navikava na život u Mađarskoj. U Bjelovaru će hrvatska publika prvi put moći pogledati dokumentarne filmove Bezuvjetna ljubav, Poljaka Rafala Lysaka, Bilo jednom u Šangaju snimljen u njemačko - azerbajdžanskoj koprodukciji koji je režirala Leyli Gafarova, te austrijski film Moji očevi, moja majka i ja Paula - Juliena Roberta. Bjelovarska publika imat će priliku pogledati i posljednji, višestruko nagrađivani film hrvatskog dokumentarista Gorana Devića Na vodi, a nakon što je prije nekoliko godina u sklopu programa 'Work in Progress' na DOKUartu predstavila svoj film u nastanku, Marija Ratković Vidaković vraća se u Bjelovar s dokumentarcem Ikea for YU koji je snimila zajedno s Dinkom Radonić.

Istodobno s Festivalom dokumentarnog filma, u Bjelovaru se održava i 12. izdanje Malog DOKUarta, nacionalnog natječaja za najbolji dokumentarni film osnovnoškolaca s radionicom. Na natječaj je  pristiglo četrdesetak dokumentarnih filmova osnovnoškolskih filmskih družina iz cijele Hrvatske. Najbolji filmovi osnovnoškolaca i ove će godine biti nagrađeni, a za učenike je i ovaj puta organizirana radionica koju će voditi Damir Čučić i Boris Poljak. Partneri DOKUarta i ove su godine Grad Bjelovar, Hrvatski audiovizualni centar te Društvo hrvatskih filmskih redatelja, a i ove godine ga podržavaju njemački Goethe Institut i Austrijski kulturni centar.

Detalje o ulaznicama te raspored projekcija i ostale detalje možete pronaći na službenoj stranici DOKUart festivala

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.