Preskoči na glavni sadržaj

Počinje 13.DOKUart

13. DOKUart Međunarodni festival dokumentarnog filma u Bjelovaru se održava od 6. do 12. listopada 2018. godine. 

U glavnom festivalskom programu bit će prikazano 11 domaćih i inozemnih filmova, po izboru selektorice Rade Šešić. Još dva dodatna naslova namijenjena su posebnim projekcijama za učenike srednjih škola, te gledatelje posebnog programa DOKUart na selu.

Uz film Srbenka, Nebojše Slijepčevića, ovogodišnjeg kandidata za europskog Oscara, na programu festivala je i šest hrvatskih premijera. Otvara ga jedna od njih, španjolski film La Chana, Lucije Stojević, Hrvatice koja od svoje sedme godine živi u Španjolskoj. Među više od 20 nagrada koje je s njime osvojila, film je dobio i nagradu publike na najvećem festivalu dokumentarnog filma u svijetu IDFA u Amsterdamu. Također, premijerno će biti prikazani i indijski film Tungrus, austrijski Djeca, dva nizozemska Slušaj i Leno i ribica, te njemački film Sibirska ljubav.

Festival ima i bogat popratni program. Osim posebnih projekcija u malom, intimnom kinu DOKUbusu, kao i projekcija u alternativnim prostorima, uoči, za vrijeme i nakon festivala, DOKUart tradicionalno gostuje i na selu. Ovaj put u Općini Berek s rumunjskim filmom Kupus, krumpir i ostali demoni. Također, dio programa, po završetku festivala prikazuje se i u HFS-ovu kinu Tuškanac u Zagrebu.

Sastavni dio festivala je i Mali DOKUart, koji već 11. godinu nagrađuje dokumentarne filmove osnovnoškolaca, DOKUradionica za osnovnoškolce s uglednim predavačima Damirom Čučićem i Borisom Poljakom, predavanja uglednih dokumentarista, projekcije za bjelovarske osnovce i srednjoškolce...

Projekcije 13.DOKUarta održat će se u kino dvorani Kulturnog i multimedijskog centra u Bjelovaru.

Sve informacije o festivalu možete pročitati na njihovoj službenoj ili Facebook stranici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.