Preskoči na glavni sadržaj

Počinje 11. Dubrovnik Film Festival

U ponedjeljak, 10. listopada posebnim i školskim projekcijama započeo je program jedanaestog po redu Dubrovnik Film Festivala (DUFF), filmskog festivala djece i mladih koji organiziraju ustanova Kinematografi Dubrovnik, te udruge Škola filma Šipan i Luža. Službeni festivalski, odnosno natjecateljski program započinje u četvrtak, 13. listopada, kada će nakon svečanog otvaranja biti prikazana i prva natjecateljska projekcija.

I ove godine je preko festivalske platforme pristigao veliki broj filmova iz cijelog svijeta, a selekcijski žiri u sastavu Uroš Živanović, Mariela Marković i Zlatko Tomić je odabrao 50 najboljih koji će se natjecati za jednu od ukupno 10 festivalskih nagrada ovogodišnjeg festivala.

Za sve one koji neće biti u Dubrovniku, omogućeno je gledanje i ocjenjivanje filmova preko vimeo platforme na koju je moguće pristupiti preko službene stranice festivala. Najbolje ocijenjeni film će u konačnici odnijeti nagradu publike. 

Za odluku o tome u čiju će luku uploviti devet festivalskih brodova pobrinut će se japanska animatorica Maya Yonesho, slovenski redatelj i scenarist Peter Bratuša te kazališni i filmski glumac Kristijan Ugrina, članovi ocjenjivačkog žirija.

Filmsku selekciju festivala možete pronaći na ovoj poveznici.

Pored natjecateljskog programa, Duff je ove godine ponudio i izbor između četiri radionička, za koja su brzo popunjene sve prijave. Tako su u ponudi  igrani film uz voditeljicu Ružicu Dodig, radionica sinkronizacije „Posudi svoj glas!“ pod mentorstvom Nikole Jankovića i Katarine Madirazze, osnova fotografije Nikole Dupera te makeovera – radionice filmske šminke i maske Ane Obradović Skračić.  

U petak je u kinu Visia, u suradnji sa Agencijom za odgoj i obrazovanje, organiziran županijski stručni skup voditelja izvannastavnih aktivnosti Metodika filmske edukacije uz ogledni sat odnosno projekciju i analizu filma koji vode prof. Ana Đordić i Uroš Živanović.

Više o festivali i programu možete pronaći na službenoj stranici festivala

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.