Preskoči na glavni sadržaj

Počinje 11. DOKUart

11. DOKUart međunarodni festival dokumentarnog filma u Bjelovaru se održava od 8. do 14. listopada 2016. U glavnom festivalskom programu, u sedam dana bit će prikazano 11 domaćih i inozemnih filmova, po izboru selektorice Rade Šešić, Bjelovarčanke koja živi i radi u Nizozemskoj, dokumentaristice i ugledne suradnice mnogih svjetskih festivala dokumentarnog filma (IDFA Amsterdam, IFFR Rotterdam, SFF Sarajevo, Mumbai, Krakow, Zagreb...). 

Festival donosi šest hrvatskih premijera, a otvara ga jedna od njih – mađarski film Titita, Tamasa Almasija, jednog od najpoznatijih mađarskih filmskih redatelja, koji će biti i gost festivala. Također, premijerno će biti prikazani i njemačko-argentinski film Naš posljednji tango, austrijski Mujezin, Češki labud iz Poljske, nizozemski Ja sam Alice, te hrvatski Sindrom 17.

Festival ima i bogat popratni program. Uz 500. obljetnicu smrti Hieronymusa Boscha, u suradnji s Gradskim muzejom Bjelovar publici se predstavlja film nizozemskog autora Pietera Van HuysteaHieronymus Bosch – vražji dodir. U suradnji s Narodnom knjižnicom Petar Preradović, hrvatska muzikologinja, doc.dr. sc. Irena Paulus, na susretu pod nazivom 'Glazbom kroz film', otkriva ulogu glazbe u filmu.

Osim posebnih projekcija u malom, intimnom kinu - DOKUbusu, kao i projekcija u alternativnim prostorima uoči, za vrijeme i nakon festivala, DOKUart tradicionalno gostuje i na selu. Ovaj put u Općini Štefanje.

Sastavni dio festivala je i Mali DOKUart koji već devetu godinu nagrađuje dokumentarne filmove osnovnoškolaca, DOKUradionica za osnovnoškolce s uglednim predavačima: Damirom Čučićem i Borisom Poljakom, predavanja uglednih dokumentarista, projekcije za bjelovarske osnovce i srednjoškolce...

Jedanaestu godinu ustrajnog rada na očuvanju publike DOKUart nastavlja u kino dvorani Kulturnog i multimedijskog centra u Bjelovaru, gdje festivalska publika može uživati u filmovima, u idealnim uvjetima digitalne kino dvorane.

Organizator je Udruga za promicanje kulture DOKUart, a festival se održava uz pokroviteljstvo Grada Bjelovara i Hrvatskog audiovizualnog centra, te uz podršku Hrvatskog filmskog saveza. 

Sve informacije o festivalu možete pročitati ovdje kao i na facebook stranici DOKUart Festival dokumentarnog filma, a detaljan program dostupan je na poveznici s desne strane teksta. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.