Preskoči na glavni sadržaj

Počelo snimanje Obrane i zaštite

Jučerašnjom konferencijom za medije koja je bila održana u Mostaru završile su pripreme za početak snimanja Obrane i zaštite, novog filma redatelja i scenarista Bobe Jelčića. Snimanje će trajati pet tjedana na lokacijama u Mostaru i Čapljini, a u glavnim ulogama vidjet ćemo Bogdana Diklića i Nadu Đurevsku.

Obrana i zaštita mostarska je priča o predrasudama i ljudskim slabostima. Radnja mu je smještena 20 godina nakon završetka rata u suvremeni Mostar, koji je i dalje podijeljen na hrvatsku i bošnjačku stranu, a govori o Hrvatu Slavku koji želi otići na pogreb predratnom prijatelju muslimanu, što ga dovodi u sukob s društvom, ali i sa samim sobom.

Redatelj i scenarist Bobo Jelčić priznati je kazališni redatelj, cijenjen u Hrvatskoj i svijetu zbog specifičnih i originalnih metoda u pristupu scenskom djelu. S Natašom Rajković surađivao je na nizu nagrađivanih predstava (S druge strane, Promatranja, Usporavanja i Nesigurna priča). Njegov prvi dugometražni film Ono sve što znaš o meni (2005.) prikazan je na Motovun Film Festivalu i Zagreb Film Festivalu, a Obrana i zaštita njegov je drugi dugometražni film.

Glavne uloge u filmu tumače Bogdan Diklić i Nada Đurđevska, dok se u ostalim ulogama nalaze Ivana Roščić, Izudin Bajrović, Vinko Kraljević, Rakan Rushaidat, Nermin Tulić i mnogi drugi.

Na Obrani i zaštiti sudjelovali su i pomoćnik redatelja Radivoje Andrić, direktor fotografije Erol Zubčević i montažerka Ivana Fumić. Za scenografiju je zadužen Mario Ivezić, za kostimografiju Sanja Džeba, a majstorica maske je Ana Bulajić Črček. Film se snima na različitim lokacijama u Mostaru i Čapljini. Film nastaje u produkciji kuće Spiritus Movens iz Zagreba (Zdenka Gold), Produkcije Kadar iz Širokog Brijega te Hrvatske radiotelevizije, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Fondacije za kinematografiju Sarajevo.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.