Preskoči na glavni sadržaj

Počelo snimanje Kauboja

U subotu, 2. veljače u Zagrebu je počelo snimanje dugometražnog igranog filma Kauboji u režiji Tomislava Mršića. Osim u Zagrebu, snimat će se u Kutini i u Ivanić-Gradu.

Prošle subote u Zagrebu je u produkciji Kabineta počelo snimanje dugometražnog igranog filma Kauboji. Riječ je o adaptaciji istoimene hit-predstave Teatra Exit koju je pogledalo više od 100.000 gledatelja.

Redatelj i scenarist je Tomislav Mršić. Glumački postav čine Saša Anočić, Živko Anočić, Matija Antolić, Hrvoje Barišić, Kruno Klabučar, Ivana Rushaidat, Rakan Rushaidat i Radovan Ruždjak. Snimatelj je Predrag Dubravčić, scenografkinja Tanja Lacko, kostimografkinja Željka Franulović, a za glazbu su zaduženi Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle. Osim u Zagrebu, snimat će se u Kutini i Ivanić-Gradu.

U Kaubojima, šest muškaraca, jedna žena (i njezin brat) okupljaju se s jednim ciljem – napraviti predstavu. Za dramaturški predložak odabiru vestern. Jašući na stereotipima žanra o borbi dobra i zla, o sukobu civilizacije i divljine, protagonisti razvijaju svoje životne priče neminovno utječući i mijenjajući jedni druge. No kako vrijeme prolazi, predstava sve više izgleda kao nemoguća misija.

Film je sufinanciran od strane HAVC-a, a scenarij Tomislava Mršića za Kauboje uvršten je u Cinelink 2012 Sarajevo Film Festivala kao jedan od osam, od ukupno preko 60 prijavljenih scenarija iz cijele Europe. Time je još u ranoj fazi nastanka njegova kvaliteta prepoznata od strane struke. Producent je Kabinet, a koproducent Hrvatska radiotelevizija. Premijera filma održat će se na Festivalu igranog filma u Puli, a u hrvatska kina krenut će u listopadu 2013. u distribuciji Blitza.

Fotografija s prvog dana snimanja i ostale informacije dostupni su na Facebook profilu Kauboja.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.