Preskoči na glavni sadržaj

Počelo snimanje humoristične serije Ko te šiša

Na zagrebačkoj Zavrtnici počelo je snimanje nove humoristične serije Ko te šiša čiji je razvoj scenarija financirao HAVC. Serija od dvadeset nastavaka u trajanju od po trideset minuta bi se na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) trebala početi prikazivati u studenome ove godine.

Radnja je smještena u zagrebačku četvrt Donji grad, a na središnjemu su trgu u toj četvrti smještena dva frizerska salona, muški i ženski, te stara gostionica koja je s vremenom postala kafić i kvartovsko okupljalište. Osnovna je tema televizijske serije neprestana borba za prestiž između vlasnika frizerskih salona Žigmunda Štingla i Božice Režek.

Na početku snimanja okupila su se brojna poznata glumačka lica među kojima i Žarko Potočnjak, Ksenija Marinković, Jadranka Đokić, Katarina Strahinić, Robert Ugrina i drugi. Režiju zajednički potpisuju Aldo Tardozzi i Igor Šeregi.

'Ova je HRT-ova komedija situacije po stilu bliska serijama 'Odmori se, zaslužio si' i 'Stipe u gostima'. Imamo sjajnu ekipu, glumci su vični komediji kao žanru, a da smo komedija situacije vidi se po scenografiji jer većinu scena, pa čak i eksterijere, radimo u studiju. Tako smo se u scenografskom smislu malo oslonili na Krešu Golika; imamo jednu staru brijačnicu koja podsjeća na stari Zagreb, no imamo i element novoga, tzv. divljega kapitalizma jer jedan frizerski salon nastaje preko puta drugoga, dakle imamo kontrast staroga i novoga', istaknuo je Šeregi.

Kroz međusobne odnose i sukobe likova gledatelji će se na duhovit način podsjetiti na mnoge poznate društvene i kulturne sukobe, za što su zaslužni scenaristi Petra Venier, Dijana Merdan, Branko Ružić i Koraljka Meštrović. Urednica je serije Jasmina Božinovska Živalj, a producent Igor Vukov.

Televizijsku seriju od  za potrebe javnoga medijskog servisa snima produkcijska tvrtka Plavi film, a snimanje bi trebalo trajati do kraja godine.

Naslovne fotografije: scene sa snimanja serije
(*autor fotografija je Krasnodar Peršun za HRT)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.