Preskoči na glavni sadržaj

Počelo snimanje filma Obalno šetalište Silvija Mirošničenka

U Opatiji je sa snimanjem započeo dugometražni dokumentarni film Obalno šetalište, redatelja Silvija Mirošničenka u produkciji 4filma. 

Film je nastao u hrvatsko-talijanskoj koprodukciji, a autorsku ekipu čine Debora Vrizzi, direktorica fotografije, Anita Juka, producentica, Chiara Toffolo, koproducentica (Tesla Production), Laura Sinovčić i Paulina Križić, izvršne producentice, Ivo Vičić, tonski snimatelj, Sven Čustović, snimatelj, Luka Jazić i Morana Belančić, asistenti kamere.

Dokumentarni film prikazuje zanimljivu zajednicu, životnu svakodnevicu vezanu za šetalište Franza Josefa poznato po dobroj energiji koja se osjeti na svakom koraku, a svatko od protagonista pronalazi posebne razloge ovakvom osjećanju. Magičan prikaz jednog mjesta i zanimljivih osobenjaka koji se skladno prožimaju s ambijentom jednog od najdužih i najljepših morskih šetališta u Europi.

Protagonisti su Duško Jeličić Dule, Marin Žepina, Albano Vučetić, Dragan Čakardić, Alen Babić, Lea i Linda Kršanec, Vjekoslav Martinko, Nikica Karas, Darija Žmak i brojni drugi stanovnici Lungomarea. Obalno šetalište prikazuje duh zajednice na poznatom Lungomareu i snima se na brojnim lokacijama od Voloskog do Lovrana.

"Drago mi je što smo unatoč svim izazovima u kojima se trenutno nalazi filmska industrija, uspješno započeli sa snimanjem filma. Ovim putem zahvaljujem HAVCu koji nam je dao punu podršku i dodatna sredstva za snimanje kako bi omogućili sigurnost na setu u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Također zahvaljujem talijanskim filmskim fondovima i gradu Rijeci koji su prepoznali vrijednost ovog projekta, kao i sponzorima" izjavila je producentica Anita Juka. 

Film trenutno sudjeluje na međunarodnom dokumentarnom programu Eurodoc.

Snimanje obuhvaća različita godišnja doba tijekom 2020. i 2021., a premijera se očekuje početkom 2022. godine.

Naslovne fotografije: ekipa filma Obalno šetalište

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.