Preskoči na glavni sadržaj

Počelo snimanje filma Garbura Josipa Žuvana

Danas, u srijedu 25. studenog, započelo je snimanje debitantskog dugometražnog igranog filma Garbura scenarista i redatelja Josipa Žuvana.

Film će se snimati do 20. prosinca 2020. godine na lokacijama u Zatonu, Raslini, Pirovcu, Murteru i okolici Šibenika. 

Radnja filma bazirana je na dvanaestogodišnjacima koji žive kuća do kuće u makadamskom naselju, Antoniu i Nikoli, koji se zabavljaju paljenjem karabita te sve to snimaju i stavljaju na Internet nadajući se da će imati milijunske preglede poput drugih youtubera. Njihove obitelji u dugogodišnjoj su svađi i nijednima ni drugima nije drago da se dječaci međusobno druže. Nikolina baka Ivka odbija dati potpis za asfaltiranje makadamske ceste jer ne želi da i "Gornja kuća", gdje žive Antonio, mama Ines i djed Vlado, ima pristup kanalizaciji. 

Producent filma je Damir Terešak, koproducent Nikolina Vučetić Zečević, a direktor fotografije Tomislav Sutlar. Scenografkinja je Petra Poslek, kostimografkinja Katarina Pilić, majstorica maske Jasmina Lilić, a tonski snimatelj Zoran Maksimović

Uloge u filmu nose Franko Floigl, Mauro Ercegović Gracin, Ljubomir Bandović, Marija Škaričić, Ivana Roščić, Asja Jovanović i Zdenko Jelčić

Film nastaje u produkciji Maxima filma (Hrvatska) i koprodukciji Biberche productions (Srbija) uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Filmskog centra Srbije, MEDIA-e, EURIMAGES-a i HRT-a. 

Naslovne fotografije: scene sa snimanja filma Garbura
(*autor fotografija je Domagoj Doko) 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.