Preskoči na glavni sadržaj

Počelo snimanje filma Bijeg do mora Veljka Bulajića

Snimanje dugometražnog igranog filma redatelja i scenarista Veljka Bulajića počinje 2. ožujka 2017. u Rovinju. Najveći dio filma snimat će se u Istri, a nastavit će se u travnju na lokacijama u Gorskom Kotaru i u Crnoj Gori.

Film Bijeg do mora prati zbivanja i sudbine triju glavnih likova u dramatičnim okolnostima Drugog svjetskog rata, koje povezuje s današnjim vremenom. Osnovna tema filma je pobjeda čovječnosti i ljubavi nad užasom i besmislom ratova koji dolaze i prolaze, ali razaraju ljudske vrijednosti običnih ljudi, tzv. malog čovjeka.

'Bez ideologizacije jedne ili druge ratne strane, film je zamišljen kao suvremeni pogled, s distancom, neopterećen artikulacijom političkog i ideološkog kuta gledanja. Tu filmsku priču, o takozvanim „malim ljudima“ s obje zaraćene strane, obilježava okrutnost rata, a jednako i današnji život', izjavio je redatelj Veljko Bulajić

'Veljko Bulajić predstavlja veliko ime u povijesti europske kinematografije, ali još je zanimljiviji njegov aktualni stvaralački duh koji kao da nikad nije bio mlađi i kreativniji. Bulajićeva zanatska superiornost i perfekcionizam, te istančani osjećaj za glumce obećavaju još jedno značajno ostvarenje' kaže producent filma Tomislav Žaja.

Direktor fotografije je Stanko Herceg, skladatelj Duke Bojadžiev, scenograf Damir Gabelica, kostimografkinja Goranka Krpan, a slikarica maske Ana Bulajić-Črček. Glavne uloge u filmu nose Tom Wlaschiha, Dijana Vidušin, Jadranka Đokić i Barbara Prpić. Film nastaje u produkciji Gral Filma iz Zagreba, Dogma Studija iz Crne Gore i Geyzer Produkcije iz Makedonije, a sufinanciran je sredstvima HAVC-a, Ministarstva kulture Crne Gore i Agencije za film Makedonije.

Naslovne fotografije: Veljko Bulajić i scenograf Damir Gabelica; Veljko Bulajić sa suradnicima; Veljko Bulajić u Kršanu; Tom Wlaschiha i Dijana Vidušin s Veljkom Bulajićem

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.