Preskoči na glavni sadržaj

Počelo snimanje filma Anka

U Tepljuhu u općini Drniš u ponedjeljak 1. lipnja počelo je snimanje dugometražnog igranog filma Anka u režiji Dejana Aćimovića, po scenariju nastalom prema romanu Mate Lovraka Anka Brazilijanka. Snimanje filma trajat će osam tjedana, a većina scena će se snimati u području Šibensko-kninske županije te jednim manjim dijelom i u Zagrebu te u Krapini.

Scenarij filma poptisuje Tatjana Aćimović, režiju Dejan Aćimović, a za produkciju je zadužena kuća DA FILM d.o.o., dok je koproducent filma Hrvatska televizija. Direktori fotografije su Svetomir Pajić i Vincent Richard, kreativni direktor fotografije je Thierry Arbogast, montažu će potpisati Vladimir Gojun a glazbu Livio Morosin. Autor scenografije je Ivo Hušnjak, kostima Branka Tkalčec i Petra Dančević, a maske Halid Redžebašić

Glavne uloge u filmu igraju desetogodišnja Cvita Viljac u ulozi Anke, te Eric Cantona i Anđela Ramljak, dok se u ostalim ulogama pojavljuju brojni hrvatski glumci poput Žarka Savića, Linde Begonje, Rade Šerbedžije i Denisa Brižića, kao i srpski glumci Nikola Kojo i Vuk Kostić te makedonski glumci Vlado Jovanovski i Petar Mirčevski

Razvoj projekta podržao je MEDIA desk, kao i Šibensko-kninska županija, Grad Šibenik, Nacionalni park Krka i Grad Zagreb.

Fotografije sa snimanja možete naći na ovoj poveznici. Autor fotografija je Thomas Krstulović.

Naslovna fotografija: Anđela Ramljak, Cvita Viljac i Denis Brižić; fotografije sa seta

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.